Софтуер - kaldata.com

сряда, 23 февруари 2022 г.

Най-добрият софтуер за почистване на компютър. Средства за почистване на прозорци



Най-добрият софтуер за почистване на компютър. Средства за почистване на прозорци

Докато работят на компютър, потребителите изтеглят някои файлове, копират други, инсталират и изтриват други. В резултат на това се получава каша в системата на Windows. По принцип това не е страшно, но има 2 проблема.


Първо - с голям брой файлове, ще имате малко свободно пространство. И с постоянното им копиране, преместване и изтриване се появяват неправилни записи в системния регистър, скрити нежелани файлове и т. н. Вие дори не ги виждате, но заемат място и най-важното – забавят вашия компютър или лаптоп. За да се отървете от спирачки и проблеми, трябва периодично да извършвате цялостно почистване на компютъра от остатъци. Как? С помощта на специален софтуер.

Всичко, което трябва да направите, е да поставите отметка в съответните квадратчета и да кликнете върху бутона "Проверка". А за тези, които искат да правят всичко ръчно, има раздел "Инструментална база".

Между другото, тази помощна програма е напълно на руски и безплатна (има някои ограничения в сравнение с платената версия). Ето защо се смята за добър почистващ компютър. Връзка към офиса уебсайт .

Неговите основни характеристики:

  • почистване на кошчето, временни файлове и браузъри (кеш, бисквитки);
  • почистване и оптимизиране на системния регистър;
  • премахване на софтуер;
  • почистване на програми от стартиране;
  • анализ и изтриване на дискове;
  • търсене на дубликати;
  • Възстановяване на системата.

Между другото, почистването на системата от боклук е много бързо. И това е огромен плюс на тази помощна програма. В крайна сметка премахването Ненужни файловеи програмите отнемат не повече от 5 минути!

Друг плюс на CCleaner е автоматичното почистване на вашия компютър или лаптоп. Можете да персонализирате помощната програма за себе си, като посочите:

  • почистването е извършено при стартиране на компютъра (не се препоръчва - твърде често);
  • програмата наблюдаваше системата или браузърите и уведомяваше, когато остава малко място;
  • всички файлове по-стари от 24 часа бяха изтрити от кошчето и т.н.

Помощната програма се предлага в няколко версии: платена, безплатна и преносима (не изисква инсталация). Всеки от тях е изцяло на руски език. Възможностите на безплатна помощна програма за почистване на компютър или лаптоп са повече от достатъчни, така че ако е необходимо, можете да я намерите в офиса. уебса

Auslogics BoostSpeed

Ако компютърът ви е много бавен, опитайте помощната програма Auslogics BoostSpeed. е отлична програма за почистване и оптимизиране на вашия компютър, която ще ви помогне да премахнете грешките и да ускорите вашия компютър.

Подобно на предишните две помощни програми, той също има цяла линияполезни инструменти:

  • обслужване твърди дискове(почистване, търсене на грешки, дефрагментиране);
  • освобождаване на свободно място на твърдия диск;
  • софтуерен контрол и настройки за автоматично стартиране;
  • почистване на системния регистър и неговата дефрагментация;
  • настройка на системата и оптимизиране на Windows услуги;
  • възстановяване на файлове;
  • Ускоряване на интернет и др.

Също така в Auslogics BoostSpeed ​​има „Съветник“, който дава съвети за ускоряване на вашия компютър или лаптоп и коригиране на критични грешки.

Друго предимство е наличието на планировчик. Можете да настроите автоматично почистване на вашия компютър или лаптоп, като изберете

  • честота (всеки ден, седмица или месец);
  • ден от седмицата;
  • точен начален час на оптимизацията;
  • действия, които трябва да бъдат предприети.

В определеното време тази помощна програма ще се стартира и ще свърши работата си (дори и да е изключена).

Като настроите "Scheduler", можете да изключите Auslogics Boostspeed и напълно да забравите за него. А тя самата веднъж седмично или месечно ще почиства кошчето, ще изтрие ненужните файлове и след това ще ви даде отчет за предприетите действия.

Оц

Помощната програма поддържа Windows 10, 8, 7 и дори Vista и XP. Освен това е изцяло на руски език. На сайта на разработчика има 2 версии - платена и безплатна. Връзка към офиса Уебсайт на Auslogics.

Помощни програми Glary

Glary Utilities - се счита за истински комбайн, защото поддържа огромен брой функции:

  • почистване, дефрагментиране, възстановяване на системния регистър;
  • оптимизиране на паметта;
  • отстраняване, възстановяване и архивиранешофьори;
  • деинсталиране на софтуер, проверка за актуализации и др.

Почистването и оптимизирането на компютърната система може да се извърши с 1 щракване. Просто трябва да поставите птиците на правилните места и да кликнете върху бутона „Намери проблеми“. Помощната програма работи доста бързо. Сканирането и почистването на Windows система отнема средно 10 минути.

Помощната програма е платена, но има и безплатна версия. Връзка към офиса Уебсайт Glary.

Revo Uninstaller - премахване на ненужни програми

Ако не се нуждаете от функционални комбайни, тогава можете да инсталирате софтуер, който изпълнява конкурентна функция. Например, има добра помощна програма за почистване на вашия компютър от ненужни програми - Revo Uninstaller.

Основният му плюс: правилно премахва всички приложения (без да оставя опашки и нежелани файлове). Плюс това, помощната програма дори ще се справи със софтуера, който по някаква причина не иска да бъде изтрит по стандартния начин. Въпреки това тя има и няколко допълнителни инструмента:

  • средство за почистване на ненужни файлове;
  • стартиращ мениджър;
  • режим на ловец и др.

Между другото, чистачката тук е много добра. Той намира нежелани файлове дори след проверка от други помощни програми. Ако решите да изпробвате този софтуер, отидете в офиса. Уебсайт на Revo.

Wise Registry Cleaner - Работи на Windows 7, 8, 10, Vista и XP. Той знае как да оптимизира системата, но основната му функция е да почиства и компресира системния регистър, за да ускори компютъра или лаптопа.

Анализът на грешките тук е много бърз и подробен. Помощната програма ще открие стотици проблеми, дори ако проверите системния регистър с друг софтуер преди това. Ето защо, ако трябва бързо да почистите компютъра си и да ускорите работата си, можете да отидете в офиса. Уебсайт Wise Registry Cleaner.

И последната помощна програма в тази класация е Disk Cleaner. Проектиран за търсене и премахване на отпадъци, както и за дефрагментиране на твърдия диск. Страхотно за тези, които искат да почистят компютъра си от нежелани файлове и да ускорят компютъра си.

Помощната програма може да изтрие кеша на приложението, неизползваните помощни файлове и други боклуци, които не са ви необходими, но заема място на твърдия диск. Програмата е изцяло на руски език и е безплатна, така че е много лесна за използване. Връзка към офиса уебсайт .

Съвременният компютър с операционна система Windows в крайна сметка започва да се забавя и да съдържа, главно в системния регистър, ненужен или неизползван материал, който е най-често срещаният боклук. Следователно става необходимо да почистите Windows и системния регистър. Най-често това е просто почистване на системния регистър. Но ненужните файлове или дублиращи се файлове също могат да бъдат изтрити. За да направите това, използвайте програма за почистване на компютъра. Самото почистване на компютъра и системния регистър в повечето случаи има автоматичен режим. Можете да изтеглите програма за почистване на вашия компютър и регистър безплатно. Това може да бъде програма за почистване на компютър, помощна програма за почистване Регистър на Windows, програма за почистване на вашия компютър от боклук, програма за Почистване на прозорци, като цяло, кой нарича такава помощна програма. И има много такива помощни програми. Хубавото е, че всеки от тях може да бъде изтеглен безплатно.


Първо се почиства регистърът. Регистърът съдържа всички ключове, отговорни за работата на системата. Тази процедура може да се използва специална програмаза да почистите системния регистър или да го дефрагментирате, който може да бъде изтеглен от този раздел. Почистването на системния регистър на Windows ускорява стартирането на системата и подобрява цялостната производителност. Регистърът се сканира за невалидни, неработещи или ненужни ключове, които след това се премахват. Безплатни програми за почистване на системния регистър могат да бъдат изтеглени безплатно в интернет - има много от тях. Те също могат да бъдат изтеглени безплатно в този раздел. Освен това, ако решите да изтеглите един или друг софтуер от нас, не е нужно да се притеснявате, че ще изтеглите няколко злонамерени елемента в допълнение към помощната програма за оптимизиране на вашия компютър и регистър. Всеки файл, който може да бъде изтеглен от нас безплатно, е внимателно проверен и е напълно безопасен за вашия компютър.

Програмата за почистване на компютъра, която изберете и решите да изтеглите, обикновено съдържа много допълнителни модули, които или вече са включени в комплекта, или са инсталирани отделно. И такива модули могат да се изтеглят безплатно. Има не модулни, но самостоятелни програмиза почистване, изтегляне, което може да се препоръча безплатно на не много опитни потребители. Това се отнася за системния регистър, твърдия диск и т.н. Компютърният диск и регистърът могат да съдържат огромно количество ненужен материал. В Windows ръчното почистване на компютърен диск и още повече на системния регистър е обезпокоителен бизнес. По-добре е да се доверите на специализирана помощна програма под формата на програма за почистване на твърдия диск, която предлагаме безплатно в тази категория. Не по-малко важен е фактът, че регистърът също се почиства в този момент, тъй като съответните ключове се премахват от него.

Почистването на Windows понякога има и друга страна. Това е почистване Windows памет. Най-често този термин се прилага към RAM. Всички ненужни или неизползвани динамични библиотеки или драйвери се разтоварват или премахват от него. От само себе си се разбира, че програмите за почистване на паметта също могат да бъдат изтеглени безплатно тук.

Справихме се с основните помощни програми от този вид. Почистването на системния регистър, диска или паметта на Windows трябва да взаимодейства с други модули. Компютър и регистър операционна системаса, разбира се, приоритет. Но оптимизирането и ускоряването на Windows система също предполага дефрагментиране на диск или регистър. В този случай, ако изтеглите безплатна програма за почистване на компютъра и я инсталирате на компютъра си, можете да постигнете значително увеличение на производителността. Безплатните програми, които могат да бъдат изтеглени от нас, предоставят много възможности. Съответно можете да изтеглите програмата за почистване без никакви ограничения. Освен това възможностите на платен аналог за почистване на Windows може да са дори по-слаби от тези на безплатна програма за почистване на компютър, която можете да изтеглите безплатно в този раздел.

Всяка програма за почистване, която може да бъде изтеглена безплатно на всеки доверен ресурс, обикновено има два основни режима, в които Windows се почиства - стандартен автоматичен и разширен за опитни потребители. По-добре е да използвате автоматичния режим в програмата за почистване на компютъра (особено в програмата за почистване на системния регистър на Windows). Без да знаете основите на работата с регистъра, можете да доведете системата до пълен колапс. А самото почистване отнема доста време. За да изтеглите програма за почистване на всички елементи на операционната система, можете да използвате термини за търсенев интернет от ключови думи. От списъка, където са представени приложения от този тип, можете да изберете и изтеглите безплатна програма за почистване по ваш избор. По-добре е да обърнете внимание на безплатна помощна програма за почистване на вашия компютър, която съдържа всички модули в един комплект. Можете също да изтеглите такъв софтуер безплатно в този раздел.

Много потребители персонални компютриС течение на времето те забелязват, че устройството им започва да работи по-бавно. Отварянето на папки или стартирането на програми започва да отнема повече време. Това се дължи на факта, че на компютъра са се натрупали много ненужни файлове, за чието съществуване те дори не подозират. За премахването на тези файлове има програми за почистване на компютъра.


Премахване на "боклук" на персонален компютър с помощта на програми на трети страни

Когато говорим за "боклук" на компютъра, не говорим за ненужни програмиили игри на твърдия диск. Обикновено тази концепция включва:

Оцените
  • временни файлове – много програми ги създават по време на своята работа. Те трябва да бъдат изтрити след излизане от приложението. За съжаление това не винаги се случва автоматично и с течение на времето подобни файлове започват да заемат все повече място, а системата става по-бавна;
  • кеш на браузъра, както и други данни - всеки браузър записва много различни файлове. Това е информация за посетените страници, историята на изтеглянията и други действия на потребителите. Можете да изтриете по-голямата част от информацията през самия браузър, но програмите за почистване на компютъра ще го направят по-бързо и по-добре;
  • неправилни пътища в системния регистър - след инсталиране на която и да е програма, запис за нея се появява в системния регистър. И ще остане там, дори ако програмата бъде премахната. Почистването на системния регистър премахва всички ненужни записи и също така коригира грешки, които могат да възникнат там с течение на времето.

Именно за премахване на този вид "боклук" има програми за почистване на персонални компютри. Обикновено са много лесни за работа и работят автоматично.

Компютърът трябва периодично да се почиства не само от прах и мръсотия, но и от ненужни файлове.


Най-добрият софтуер за почистване на компютър за Windows 10

Тъй като въпросът за почистване на компютъра е актуален и е бил такъв преди, има много програми, които са предназначени да помогнат на потребителя в тази трудна задача. И програмите за Windows 10 също съществуват в огромен брой. Помислете за най-популярните и ефективни програми за почистване на компютър.

Не очаквайте чудеса от програми за оптимизиране. Разбира се, почистването на системата ускорява работата й, но няма да ви позволи да преодолеете техническите ограничения на вашето оборудване.

CCleaner

CCleaner е може би най-известната програма за почистване:

  • метод на разпространение - безплатно (с разшир техническа поддръжкав платената версия);
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://www.ccleaner.com.

Страхотно количествопотребителите редовно го използват, за да поддържат своята система. ДА СЕ Основни функциитази програма включва:


Аз самият редовно използвам CCleanerза да почистите компютъра си. Намирам го за особено удобно контекстно меню, който се отваря, когато щракнете върху кошницата Кликнете с десния бутон. С него можете бързо да почистите файлове на компютъра си или данни в кошчето. Като се има предвид, че програмата е напълно безплатна и по никакъв начин не ограничава нейната функционалност, я смятам за един от най-добрите варианти за почистване на вашия компютър.

Видео: неочевидни характеристики на CCleaner

Разширена грижа за системата

Advanced SystemCare се позиционира като програма за ускоряване на вашия компютър и има следните функции:

  • метод на разпространение - безплатно (с разширена функционалност в платената версия);
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://ru.iobit.com/advancedsystemcareper/.

По принцип ускорението се постига с помощта на същото почистване на системата от "боклук". Основните предимства на тази програма са:


Недостатъците на тази програма според мен също са достатъчни:


Количеството боклук, което самата програма оставя в системата, не ми позволява да го приемам сериозно. Тя е твърде досадна, а освен това премахването й от системата напълно не е лесна задача. Изборът винаги е ваш, но аз, например, не харесвам такова отношение към моите потребители.

Безплатен Ashampoo WinOptimizer

Ако имате нужда от програма за редовна поддръжка на системата, Ashampoo WinOptimizer Free е отличен избор. Основните й подробности:

  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://www.ashampoo.com/ru/rub/pin/3606/System_Utilities/Ashampoo-WinOptimizer-Free.

Повече от десетилетие опит в оптимизацията е въплътен в тази програма Windows системи . С него можете да направите:

  • оптимизация на системния регистър;
  • комплексно почистване на диска от боклук и временни файлове;
  • подробна системна конфигурация във всички аспекти;
  • дефрагментиране на твърдия диск.

Начинаещите ще могат бързо да овладеят основните функции на програмата, докато по-опитните потребители ще имат достъп фина настройкацялата система. Малък минус на приложението WinOptimizer Free може да се нарече не твърде удобен за потребителя интерфейс.


В допълнение към почистването на системата, WinOptimizer Free оптимизира производителността на компютъра и защитава файловете от неоторизирани промени.

Revo Uninstaller

Revo Uninstaller е предназначен основно за правилно отстраняванепрограми от твърдия диск:

  • метод на разпространение - безплатно (има платена версия);
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://www.revouninstaller.com.

Когато сами деинсталирате програми или игри, в системата остава много боклук. Revo Uninstaller е предназначен да помогне за пълното премахване на приложението. Състои се от различни модули, всеки от които изпълнява своята работа:


Ако свикнете да премахвате приложения от компютъра си само с помощта на такива помощни програми, тогава необходимостта от почистване на компютъра е практически елиминирана. Все още стандартно приложение за windowsпремахването на програми не работи достатъчно ефективно.

Оцените

Видео: Преглед на функциите на програмата Revo Uninstaller

Wise Disk Cleaner

Доста удобна програма, предназначена да улесни процеса на почистване на системата. Той е много подходящ за тези потребители, които не се нуждаят от десетки допълнителни функциии просто искам да почистя системата си. Основните характеристики на приложението:

  • начин на разпространение - безплатно;
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://www.wisecleaner.com/wise-disk-cleaner.html.

Самият процес на почистване се извършва буквално с едно щракване на мишката. Останалите функции на тази програма вече ни срещнаха в подобни инструменти. Можете да подчертаете само възможността за настройка на таймер, както и два режима на почистване:


TweakNow PowerPack

Цялостна програма, чиято основна цел е оптимизиране на цялата система. Ето неговите характеристики:

  • начин на разпространение - безплатно;
  • наличието на руски език - не;
  • връзка към официалния сайт - https://www.tweaknow.com/PowerPack.php.

Почистването на "боклука" тук е само една от възможностите, която всъщност не се откроява от останалите. Основните предимства на програмата са:


Тази програма има и недостатъци:

  • интерфейсът е реализиран само на английски език;
  • програмата, въпреки че поддържа Windows 10, първоначално е проектирана да оптимизира по-старите версии на тази операционна система и не всички нейни функции са изцяло прехвърлени в първите десет.

Auslogics Registry Cleaner

Проста помощна програма, която е предназначена основно за почистване на регистъра от повредени или ненужни записи:

  • начин на разпространение - безплатно;
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://www.auslogics.com/ru/software/registry-cleaner/download/ .

Разбира се, тази функция е достъпна като част от по-големи програми, но ако трябва само да почистите системния регистър, Auslogics Registry Cleaner ще свърши работата по-добре от другите. Разбира се, преди да изтриете пътеките на системния регистър, ще бъде създадена точка за възстановяване в случай, че нещо се обърка.


Auslogics Registry Cleaner е ефективен инструмент за почистване системен регистър Windows 10

Kaspersky Cleaner

Kaspersky Cleaner е помощна програма от разработчиците на добре позната антивирусна програма:

  • начин на разпространение - безплатно;
  • наличието на руски език - да;
  • връзка към официалния уебсайт - https://free.kaspersky.com/?product=pc-cleaner.

Програмата има изключително прост и интуитивен интерфейс. Всеки потребител, следвайки инструкциите, лесно ще почисти компютъра си. Могат да се разграничат следните характеристики на тази помощна програма:


Системен механик

System Mechanic е по-скоро сложен за грижа за вашето устройство, но ще трябва да платите за пълната функционалност:

  • метод на разпространение - shareware (много функции само в платената версия);
  • наличието на руски език - не;
  • връзка към официалния уебсайт - http://www.iolo.com/landing/adwords/system-mechanic-special-offer/ .

Програмата се състои от близо петдесет отделни инструмента. Много от технологиите, които се използват тук, са уникални и не се срещат при конкуренти. Богатият набор от инструменти на приложението ви позволява да:

  • оптимизирайте вашата интернет връзка и нейната скорост;
  • намиране и премахване на вируси и шпионски софтуер;
  • извършете дълбоко почистване на регистъра;
  • ускори зареждане на Windows 10 и всичките му програми;
  • възстановяване на изтрити файлове, дори ако са били изтрити от кошчето ви;
  • персонализирайте скрити Настройки на Windows 10.

Тази програма е предназначена за напреднали потребители и не се препоръчва за начинаещи.Независимо от това, това е достоен инструмент, който може да се използва за почистване на вашата система от "боклук".


Програмата System Mechanic има много широка функционалност и е предназначена за напреднали потребители.

Със System Mechanic мога да извършвам пълна поддръжка на домашната система и възможност за възстановяване изтрити файловеведнъж и напълно спести няколко часа от моята работа. Но в същото време бих го разглеждал като еднократен инструмент, а не като програма за постоянно използване. За бързо почистване има много повече удобни приложениявече споменато в тази ста

Видео: Оптимизиране на вашия компютър със системен механик

Всяка операционна система се нуждае от поддръжка от време на време. Да се ​​отървете от "боклука" на компютъра трябва да се превърне в същата позната процедура за вас като почистването на къщата. За щастие има много удобни програми, които могат да ви помогнат да свършите работата без никакви специални познания или прекарване на твърде много време.

За да върнете предишната скорост на вашия компютър, изобщо не е необходимо да увеличавате хардуерната му мощност или да преинсталирате системата: за това най-често е просто необходимо добра програмапочистване на компютъра от остатъци.

Те безопасно ще коригират записи в системния регистър, ще изтрият временни файлове, създадени, когато браузърите работят, ще почистят HDDот компоненти, останали след неправилно деинсталиране на софтуера, ще помогне за управлението на автоматичното зареждане, т.е. почистете боклука и оптимизирайте производителността на компютъра

В софтуерен пакетвключва повече от 20 помощни програми за почистване и оптимизиране на компютър с Windows XP; Vista; 7; 8.

Екранна снимка на основните модули и функции на Glary Utilites Free

Като основни предимства на използването на този комплекс си струва да се отбележи многофункционалността и приятелският интерфейс и наличието на руски език, което несъмнено е голям плюс за начинаещите потребители.

С едно щракване програмата ще анализира и ще покаже състоянието на вашия компютър.

За да премахнете боклука от компютъра си и да отстраните проблеми с производителността, просто изтеглете безплатна версия Glary Utilites Free, след което в главния прозорец щракнете върху бутона „1 щракване“, всичко останало Glary Utilites Free ще направи самостоятелно.

Можете да се запознаете с функционалността и да изтеглите тази програма от уебсайта на производителя, като кликнете върху връзката www.glarysoft.com/glary-utilities/.

- това мощна програмаза да почистите твърдия диск на вашия компютър от различни системни остатъци и да коригирате системния регистър.

Екранна снимка на главния прозорец на програмата Final Uninstaller

Тази помощна програма заема не повече от 50 MB дисково пространствокомпютър, неизискващ към системните ресурси и може да работи под Windows XP; Vista; 7. Това е предимство за потребителите на по-стари компютри.

Основният недостатък на помощната програма за домашния потребител е, че е безплатна за изтегляне официална версиятази помощна програма не е възможна.

Програмата се разпространява въз основа на платен лиценз, чиято цена на уебсайта на производителя е 27 USD. за 3 бр. Независимо от това, Final Uninstaller е доста популярен инструментариум за почистване на компютър, въпреки липсата на руски език в него. езиков пакет.

съвет:Не използвайте кракнати версии на Final Uninstaller. В допълнение към факта, че нелицензиран инсталатор може да напълни компютъра ви с ненужен софтуер, можете лесно да донесете вирус на вашия компютър.

Можете да се запознаете с възможностите, както и да изтеглите програмата Final Uninstaller от сайта на производителя, като кликнете върху линка: www.finaluninstaller.com/download.ph

е страхотен мениджър за деинсталиране и стартиране. Основното предимство на този "почистител" е, че намира боклук, който пропуска повечето от тези програми.

Екранна снимка на прозореца за анализ на нежелани файлове на Revo Uninstaller

Помощната програма има удобен и русифициран интерфейс, така че дори неопитен потребител може да я използва. Revo Uninstaller работи на компютър с Windows XP; Vista; 7; 8; 10.

Изтегли безплатна програма Revo Uninstaller е достъпен, като следвате връзката: www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html.

CCleaner е най-популярната програма за почистване на компютри от различни системни боклуци на компютри с Windows и Android.

Екранна снимка на главния прозорец на CCleaner

Тази програмави позволява да намирате и премахвате следи от браузъра: история на сърфиране и изтегляне, бисквитки, временни файлове, автоматично довършване и др.

В допълнение, почистващото средство позволява на потребителя да изтрива данни от клипборда на компютъра, кошчето, временни файлове от операционната система и боклука от приложенията.

Помощната програма CCleaner има в своя арсенал много инструменти, необходими за оптимизиране на работата на компютъра, сред които са: деинсталатор, мениджър за стартиране и безопасен редактор на системния регистър.

Особено недоверчивите потребители, програмата предлага архивиране на изтрити файлове, което прави възможно възстановяването им по всяко време. С CCleaner можете да управлявате точките за възстановяване на системата и много други.

Помислете за процеса на инсталиране и почистване на компютър с тази помощна програма по-подробно.

Инсталиране на CCleaner

За да почистите и оптимизирате компютъра си, трябва да изтеглите оригиналната програма CCleaner: www.piriform.com/ccleaner

Важно:За правилната работа на тази помощна програма трябва да я изтеглите само от официалния уебсайт на компанията разработчик.

1. След стартиране на инсталатора ще се появи прозорец за избор на език, където трябва да изберете необходимия и да натиснете бутона „OK“.

Екранна снимка на избора на езиков пакет CCleaner

3. След това програмата ще ви помоли да изберете опции за инсталиране. По подразбиране помощната програма ще създаде преки пътища в менюто "Старт" и на работния плот, както и ще добави елементи в менюто за боклук "Open CCleaner", "Run CCleaner".


В статията ще ви науча как да почистите компютъра си от боклука. Аз съм блогър и изтеглям много неща на компютъра си, инсталирам програми, тествам пачове и подобни неща. Системата натрупва много боклук, който пречи на нормалната работа. Ще разгледам няколко трика как да почистите и ускорите компютъра си със собствените си ръце.

Тези четири стъпки ще гарантират максимална скорости оптимизация. Попитах приятелите си за съвет относно програмата, оказа се една глупост, започнах да я търся сам. Нека започнем с почистване на твърдия диск.

Как да почистите компютъра си от боклук: твърд диск

Ще ви кажа как да почистите компютъра си от боклук, следвайте всички стъпки в статията. Не използвайте стандартната програма за деинсталиране, програмата Revo Uninstaller ще ви помогне. Що се отнася до боклука на самия твърд диск, ние извършваме на два етапа.

Първи етап: стандартен

Малко хора знаят, че Windows има стандартна помощна програма за почистване на твърди дискове. За да направите това, отворете „моят компютър“ и на всеки от локалните дискове щракнете с десния бутон и изберете „свойства“.

Намерете и кликнете върху „почистване“.

И ние сме съгласни с нашето решение.

Процесът ще премине, след което към вашия диск ще бъде добавено доста място. Пиша тази статия от работещ компютър, на 2 седмици е и за тези две седмици се натрупаха почти 6 GB боклук.

Вторият начин: програма

Стандартният почистващ препарат е добър само за самата система, така че трябва да почистите и останалата част от твърдия диск. За тези цели съветвам програмата CCleaner, ето я официален сайт. Изтеглянето безплатно не е трудно. Отваряме и виждаме прозореца на програмата на 

  1. Изберете опцията "Почистване".
  2. Нека първо направим анализа.
  3. Ще излезе целият списък с ненужни файлове, щракнете върху изтриване.

Това завършва почистването на твърдия диск. Предлагам списък с алтернативи безплатно.

  • Разширено средство за почистване на дискове
  • Празен и сигурен
  • Freespacer
  • HDD Cleaner
  • Moo0 Disk Cleaner

Почистване на вашия компютър от боклук: регистър

Почиствайки компютъра от боклук в системния регистър, използвам програмата Wise Registry Cleaner, можете да изтеглите тук, програмата е напълно безплатна. Изтеглете и инсталирайте. При първото стартиране те ще попитат за резервно копие на регистъра, ние го правим. Избираме дълбоко почистване, за да се отървем от всички джобове, което е добре, всичко е изцяло на руски.

Да отидем в секцията за оптимизация.

  1. Самата секция.
  2. Маркираме квадратчетата, поставям всичко.
  3. Кликнете, за да оптимизирате.
  4. След стартиране на програмата ще се появят надписите „оптимизирано“.

Последният раздел е компресия на системния регистър, страхотно нещо. Трябва да започнем с анализ. Компютърът няма да реагира известно време, не се страхувайте.

Сега кликнете върху компресия. Регистърът ще започне да се компресира, съветвам ви да не правите нищо в момента.

След компресиране ще се извърши рестартиране, това е задължително. Втората стъпка беше направена, регистърът беше оптимизиран, помогна безплатна помощна програма Wise Registry Cleaner. Като алтернатива предлагам още програми, които можете да изтеглите безплатно и без регистрация.

Приложение за системния регистър за windows 7,8 и 10

  • Auslogics Registry Cleaner.
  • Безплатна корекция на системния регистър на Vit.
  • Reg Organizer - тази програма безплатно на Windows 10 работи добре, тествах я.
  • Avira RegistryCleaner.

Почистване на папката с информация за системния обем

Преди месец компютърът ми започна да се зарежда много бавно за около 35 минути. Мислех, че е краят на твърдия диск, но нищо не се случи. Въпросът беше в това системна папкаобем информация съхранява в себе си резервни копияточки за възстановяване и имах тези точки за 253 GB и започнах да го чистя. Първо трябва да активирате видимостта скрити папки. Влизаме в контролния панел и намираме опциите на папката.

Оцен

  1. Пътят до панела.
  2. Излагаме големи икони.
  3. Щракнете върху опции за папка.
  4. Раздел Преглед.
  5. Махаме отметката от квадратчето.
  6. Променете квадратчето за отметка.
  7. Натискаме ок.

Сега тази папка се появи на диска C, но не може да бъде отворена, дори ако са зададени администраторски права. За да изчистите, трябва да отидете на диск C и да намерите информация за системния обем, да щракнете с десния бутон и да изберете свойства.

За да добавите администратор за достъп, щракнете върху добавяне.

Представяме ви нашите сметкаи натиснете ОК.

Всички записи са създадени, щракнете върху OK.

По време на създаването ще има всякакви предупреждения, ние ги игнорираме.

За да изчистите точките за възстановяване, отидете на контролния панел и погледнете екранната снимка.

  1. Пътят към програмата.
  2. В левия раздел изберете "защита на системата".
  3. Изберете устройство C.
  4. Щракнете, за да конфигурирате.

Това беше проблемът, настроих този плъзгач на 50%, така че цялата памет беше пълна. Зададох го на 5 процента, нека има точки. За да изчистите паметта, щракнете върху изтриване.

Това е всичко, твърдият диск е почистен от остатъци. Нека преминем към последната стъпка.

Дефрагментиране на твърдия диск: безплатни windows 7, 8, 10

Да започнем с стандартен начин, работи еднакво на всички системи, включително Windows 8. Влизаме в моя компютър и избираме диска за дефрагментиране.

Дефрагментацията е прехвърляне и групиране на системни файлове по тип.

  1. Натискаме десния бутон.
  2. Намиране на имоти.
  3. Раздел "Услуга" и извършете дефрагментиране.

В следващия прозорец изберете местен диск. Първо щракнете върху анализа, докато премине, щракнете върху дефрагментиране. Има аналози на стандартната програма, няма да ги анализирам, защото всички работят на един и същ принцип.

Списък с програми за windows 10 и всички останали.

  • Auslogics Disk Defrag.
  • Супер Рам
  • Разширена дефрагментация
  • Ashampoo Magical Defrag
  • ScanDefrag
  • Memory Improve Ultimate

Не използвайте проверки за боклук с помощта на онлайн инструменти, те няма да помогнат, по-добре е да го направите ръчно.

Статията показва почистване на компютър от боклук, а именно: твърд диск, регистър, точки за възстановяване и дефрагментация. Съхранявайте само това, от което се нуждаете на компютъра си.

 

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",