Софтуер - kaldata.com

понеделник, 21 февруари 2022 г.

160+ тъмни уеб връзки, които няма да намерите в Google

160+ тъмни уеб връзки, които няма да намерите в Google

Поздравителната страница на браузъра Tor (екранна снимка, показваща версия 10.0.12)
r_sl=auto&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg">Страницата за приветствие на браузъра Tor (екранна снимка, показваща версия 10.0.12). Обикновено това е мястото, където бихте започнали своето пътуване в Dark Web. След като влезете – можете да копирате и поставите връзките .onion, които имаме на тази страница, за да започнете да сърфирате в Dark Web.

Тъмната мрежа не е място за всеки, но си струва да проучите някои части от нея. За тези, които може да са малко слаби и все пак са останали с нас в нашето туристическо ръководство за Dark Web, ние изброихме повече от 100 актуализирани уебсайта на Tor за вас на тази страница.

Отбележи тази страница

Имайте предвид, че се очаква нов клиент на Tor да бъде пуснат на 15 октомври 2021 г. Уебсайтовете в Dark Web преминават от v2 към v3 Onion (пълни подробности за защо е по-долу в тази статия). Всички връзки .onion в тази статия обаче са актуализирани във v3, така че ще можете да ги използвате дори когато промените влязат в сила.

Внимание: Преди да щракнете върху тази .Onion Link

Важно е да разберете, че нещата в Dark Web могат да бъдат изключително незаконни или неморални. Без значение какви предпазни мерки предприемате, възможността да останете наистина анонимни е малко вероятно.

Не забравяйте да вземете съответните предпазни мерки. Абонирайте се за VPN и използвайте техните защитени сървъри, използвайте частен браузър и се уверете, че имате под ръка имейл адрес за еднократна употреба, в случай че имате нужда от такъв.


Задължителни / инструменти за безопасност за посещение на Dark Web

Tor > Частен браузър, защитен с цифров подпис
Temp Mail > Създайте безплатен имейл акаунт за еднократна употреба
Surfshark > Най-евтиният VPN (83% отстъпка), свързва се с неограничен брой устройства

Безопасният списък – Уебсайтове, подходящи за семейството в тъмната мрежа

1. The Hidden Wiki

Уебсайт на Dark Web - The Hidden Wiki
Екранна снимка на The Hidden Wiki

Това е фантастичен сайт за посещение, ако наистина сте нов в Dark Web. Подобно на истинската Wikipedia, The Hidden Wiki предлага много информация и връзки, през които можете да прескочите, за да опознаете наистина Dark Web. Той е един от най-добрите сред лука и несъмнено ще остане такъв още много години напред.

.onion връзка:  http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/

2. Страх

Екранна снимка на Dread

Dread е като Reddit на Dark Web. Имате начин да се регистрирате за неща (анонимен имейл) и също да плащате за тях (анонимен биткойн) – но знаете ли от кого и откъде да купувате? Къде можете да проверите най-новите клюки в града? Dread има отговора.

.onion връзка: http://dreadytofatroptsdj6io7l3xptbet6onoyno2yv7jicoxknyazubrad.onion/

3. Скритият портфейл

Тъмен уеб сайт - скрит портфейл
Екранна снимка на скрит портфейл

Знаейки, че има много неща, които можете да купите тук, вероятно ще знаете, че трябва да платите и за това. Този сайт е нещо като дигитален портфейл и ви позволява да извършвате транзакции в биткойни . Голямата разлика обаче е, че повечето сайтове за дигитални портфейли не са анонимни и много от тях дори трябва да спазват и финансовите разпоредби. Скритият портфейл е... добре, скрит.

.onion връзка:  http://d46a7ehxj6d6f2cf4hi3b424uzywno24c7qtnvdvwsah5qpogewoeqid.onion/

4. Facebook в Dark Web

Екранна снимка на Facebook

Наистина е странно, че най-голямата платформа за социални медии в света ще има адрес .onion, но ето ви, Facebook е. Предполага се, че тази част от Facebook е разработена от тях, за да обслужва тези, които искат социална мрежа, която е анонимна. Не съм съвсем сигурен как „анонимният“ и „социалният“ работят заедно, но .onion Facebook твърди, че не води регистрационни файлове за активността на потребителите.

* Забележка: Facebook over Tor се премести на нов луков адрес през 2021 г. Старият адрес „www.facebookcorewwwi.onion“ вече не работи.

.onion връзка:facebookwkhpilnemxj7asaniu7vnjjbiltxjqhye3mhbshg7kx5tfyd.onion

5. МегаТор

Екранна снимка на Megator

MEGAtor е безплатно и анонимно споделяне на файлове в Dark Web. Потребителите могат да споделят всички видове съдържание и да ги изтеглят с максимална скорост на връзката си безплатно.

 .onion връзка: http://crqkllx7afomrokwx6f2sjcnl2do2i3i77hjjb4eqetlgq3cths3o6ad.onion/ 

6. Луков портфейл

Плащането с биткойни е трудно за проследяване, но не е 100% анонимно. Технологията предоставя само псевдонимност, което означава, че докато никой не знае вашите биткойн адреси, вие сте анонимен. OnionWallet ви помага да прекъснете тази верига – услугата Dark Web смесва всички биткойни и прави невъзможно проследяването в биткойн Blockchain.

 .onion връзка: http://p2qzxkca42e3wccvqgby7jrcbzlf6g7pnkvybnau4szl5ykdydzmvbid.onion/ 

7. Под VT

Под VT е тъмен уебсайт за парни тунели във Virginia Tech.

 .onion връзка: http://bvten5svsltfpxrxl72ukqxixwo2m5ek5svmcxgrmkta4tbmiemuibid.onion/

8. Факла

Екранна снимка на Torch

Точно както Google има своите конкуренти, така има и DuckDuckGO. TORCH е много проста и минималистична търсачка, която можете да изпробвате, ако някога ви писне от приятелската патица.

Забележка: Torch е мигрирал, преместен на адрес 3 на лук – старият xmh57jrzrnw6insl.onion вече не работи.

 .onion връзка:  xmh57jrknzkhv6y3ls3ubitzfqnkrwxhopf5aygthi7d6rplyvk3noyd.onion

9. Хайстак

Екранна снимка на Haystak

HayStak е търсачка за Dark Web, стартирана от група борци за поверителност, които вярват, че интернет трябва да бъде свободен от държавно наблюдение. Към днешна дата Haystak е индексирал 1,5 милиарда страници над 260 000 .onion уебсайта.

 .onion връзка:  http://haystak5njsmn2hqkewecpaxetahtwhsbsa64jom2k22z5afxhnpxfid.onion/

10. Tor хакерски услуги

Искали ли сте някога да хакнете по дяволите някой, който ви ядоса, но нямате представа как? Разгледайте Tor Hacker Services днес. Тази група „фрийлансъри“ продава сериозни хакерски услуги – ако сте готови да платите цената.

 .onion връзка: http://zkllmhuxmf3u6lh4cl3lueyoxjvxoocnwv7k2wrhatyhw2mknfjtnrid.onion/ 

11. ProPublica

За тези, които вярват в независимата журналистика, Dark Web има доста уникална публикация. ProPublica е място за тези, които се осмеляват да оспорят злоупотреба с власт, корупция и други подобни. Те са изцяло с нестопанска цел и имат специален URL адрес за лук, до който можете да получите достъп с помощта на браузъра Tor.

 .onion връзка: http://lvtu6mh6dd6ynqcxtd2mseqfkm7g2iuxvjobbyzpgx2jt427zvd7n3ad.onion/

12. Измъкване

Ако търсите прост доставчик на имейл услуги, който е точно обратното на Gmail, Elude е там за вас. Безплатно е и не ви бомбардира с реклами и не ви проследява с Google Analytics или други подобни.

Ще получите имейл адрес безплатно. Не се изисква лична информация за създаване на вашия имейл акаунт и всички имейл акаунти са криптирани и съхранявани на техните скрити сървъри.

 .onion връзка: http://eludemailxhnqzfmxehy3bk5guyhlxbunfyhkcksv4gvx6d3wcf6smad.onion/ 

13. Безопасен Escrow

Ако търсите безопасен начин за търговия в Интернет, не се страхувайте, има и опции за вас. Подобно на начина, по който адвокатът може да държи средства в ескроу, така може и услугата Escrow. Той дори търгува с биткойн, така че всичко да остане анонимно.

Търгувайте доволно и всичко, което искат, е скромна такса за транзакция от 1,5%. Те ще се уверят, че можете да прегледате изпратените артикули, преди да освободите средствата си, и ще предложат разрешаване на спорове от трета страна, в случай че сделката се развали.

 .onion връзка: http://u4dgrzpfkeokyvthkqz3zxq4b7njpfcx4zgwwos3mjqfvjbnnuqbtpyd.onion/

14. Wasabi Wallet

Dark уеб сайт - Wasabi Wallet
Екранна снимка на Wasabi Wallet

Wasabi Wallet е още един биткойн портфейл, който се предлага за множество платформи. Той също така има .onion URL за тези, които наистина търсят максимална анонимност. Той се отнася сериозно към поверителността, така че дори и да не използвате този URL адрес, целият им мрежов трафик се изпълнява през Tor по подразбиране.

 .onion връзка:  http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion/

15. SecureDrop

Екранна снимка на SecureDrop

Всеки се нуждае от малко място в мрежата понякога и SecureDrop е точно това. Това обаче е малко по-преходно, тъй като е предназначено да позволи на лицата, подаващи сигнали за нередности, начин да изпращат неща до медийните компании анонимно.

Интересното е, че този сайт сега е собственост и се управлява от  Фондация за свобода на печата . Всички данни са криптирани и няма връзки с трети страни никъде в процеса. Наистина е напълно анонимно!

 .onion връзка: http://sdolvtfhatvsysc6l34d65ymdwxcujausv7k5jk4cy5ttzhjoi6fzvyd.onion/

16. DuckDuckGo в Dark Web

DuckDuckGo
DuckDuckGo изглежда точно по същия начин в Dark Web.

Не на последно място – DuckDuckGo – търсачката, която се използва, когато сте в мрежата на Tor. DuckDuckGo не проследява своите потребители и обслужва неперсонализирани резултати от търсенето. Въз основа на проучването на компанията, приблизително 60 милиона души използват DuckDuckGo за търсене онлайн (към юни 2020 г.).

.onion връзка: https://duckduckgogg42xjoc72x3sjasowoarfbgcmvfimaftt6twagswzczad.onion

Тъмни уеб сайтове в дивата природа (Списъкът с не толкова безопасни връзки)

След като разгледахме туристическите неща, нека да стигнем до някои от по-вълнуващите. Това са тези, които може да са малко по-палави по природа. Под това нямаме предвид удар по дупето, но може да се окажете в затвора.

Напомняме, че WHSR не е свързан с нито един сайт в този списък, нито насърчаваме или одобряваме незаконни дейности от каквото и да е естество.


Тъмни уебсайтовеОписание
1A Магазин за качествени кредитни картиПазар
222 ЛотоОнлайн лото
8 ChanChans
9chanChans
AbleonionСъобщения
AccMarketФинансови услуги
Активен в Darknet MarketsДоносни сигнали
АДАМАНТСъобщения
Ahmia.fiТърсачка
Алфа картиФинансови услуги
Под VTПарни тунели
Най-добър финансов пазарПазар
Bible4uБиблията
биткойн генераторбиткойн
Биткойн миночистачИгра
BitPharmaНаркотици
Черна ябълкаПазар
Черно-бели картиПазар
BlackMarket CCПазар
БобиТърсачка

* Щракнете върху знака „+“, за да видите връзката .onion.


Как да намерите уебсайтове в тъмната мрежа?

Въпреки че посочихме DuckDuckGo като предпочитана търсачка, това е вярно само доколкото се отнася до поверителността. Повечето обикновени търсачки, включително Google, не индексират .onion уебсайтове.

Тъмни уеб търсачки

За да търсите в Dark Web, имате нужда от специализирана търсачка. Някои от известните търсачки за Dark Web включват:

Резултатите от търсенето от тези машини обикновено се различават значително, тъй като те са склонни да обхождат Dark Web по различен начин и да прилагат различни филтри към резултатите от търсенето. Ahmia, например, премахва съдържание за малтретиране на деца и други услуги от черния списък от резултатите от търсенето си. Освен това някои търсачки за Dark Web се ​​предлагат с по-разширени опции като булеви или многоезично търсене.

Двете Dark Web търсачки, които препоръчваме (и използваме често), са Ahmia и Not Evil – Ahmia е достъпна както за чистата мрежа , така и за Dark Web чрез отделни URL адреси.

Ahmia - Тъмна уеб търсачка
Ahmia е основана от Джуха Нурми. Търсачката на Dark Web събира списък с познати сайтове .onion и ги прави достъпни за търсене след филтриране на съдържанието на малтретиране на деца .

Тъмни директории с уеб връзки

Друга възможност за намиране на Dark Web сайтове е да използвате услуга за списък на уебсайтове, като например The Onion Wiki. Тази директория е добро място за туристи от Dark Web, тъй като може да ви даде представа какво може да се намира наоколо.

Въпреки това, не всички изброени URL адреси ще работят (нямаме представа колко често се актуализират тези директории) и често съдържат връзки към легални и (много) незаконни Dark Web сайтове.

Връзки за лук в тъмната мрежа
Връзките с лук в тъмната мрежа.

Колко безопасно е да „играете“ в Dark Web?

Звучи екзотично и има онази тръпка от непознатото и неизследваното, но подобно на дълбокото синьо море се крият много опасности. Като средностатистически Джо (или Джил, според случая), колко безопасно е да изследвате Dark Web?

Въпреки че в Тъмната мрежа има наистина екзотични неща, които обикновено не бихте видели, заедно с дори някои от по-обикновените, макар и в анонимна форма (за вас), Тъмната мрежа не е страхотно място за препъване на сляпо.

Прочетете също -

Има много лоши неща и хора наоколо, в които можете да се натъкнете с потенциално ужасни последици за вас. Това се отнася не само за лошите момчета, но има и много реален шанс за проблеми с правоприлагането, в зависимост от това какво правите.

В случай, че не сте убедени, ето няколко примера за това какво се случва в Тъмната мрежа и последствията.

Разпространение на наркотици

По-рано тази година двойка в САЩ беше обвинена за продажба на наркотици под ръководството на доставчика на Dark Web на MH4Life на различни търговски сайтове. Те използваха Dark Web, за да продават фентанил , вид опиоид, който често се злоупотребява като развлекателен наркотик, както и други незаконни вещества. Двойката беше арестувана въпреки използването на криптовалута, виртуални частни мрежи и прокси сървъри, както и други сложни техники за разсейване.

Оръжия, злато и пари

Повече от 35 души в Ню Йорк и Калифорния бяха арестувани от оперативна група на комбинирана агенция за продажба на контрабанда в Dark Web . Сред конфискуваните предмети са повече от 100 оръжия, 3,6 милиона долара в брой и 2000 биткойна.

Отвличане и сексуален трафик

Поляк планираше да продаде отвлечен британски модел в Dark Web. Когато плановете му се объркаха, той беше арестуван в Италия, където жертвата му твърди, че се хвали, че е спечелил повече от 17 милиона долара, продавайки отвлечени жени в Dark Web.

Важна актуализация: Предстои Onion v3

Скоро URL адресите на уебсайтове .onion ще се променят поради преминаване към протокола v3 . Това означава, че много от съществуващите уебсайтове вече няма да бъдат достъпни, освен ако не знаете новия v3 .onion адрес. 

Има различни причини за промяната, включително по-добър код и подобрена сигурност. 

За да видите дали URL адресът, до който се опитвате да осъществите достъп, е v2 или v3, най-показателният знак е дължината на URL адреса. v3 .onion адресите са с дължина 56 знака. По-старите v2 URL адреси са с дължина само 16 знака.

Запознаването с новите URL адреси на v3 .Onion е много важно, тъй като клиентските актуализации на Tor през октомври 2021 г. ще направят всички адреси v2 остарели.

Последни мисли за тъмните уебсайтове

Тъмната мрежа може да бъде място на истинска свобода и може да звучи като „забавно“ за някои. Например – Можете открито да обсъждате всичко политическо, без значение колко ляво или дясно крило, без да се страхувате от съдебно преследване от местните власти.

За съжаление, това е смесено с много, добре, не толкова приятни неща.

Насладете се на свободата – но винаги помнете, ако бъдете хванати, ще бъдете обвинени за всякакви незаконни дейности, в които сте участвали в Dark Web.

Често задавани въпроси – Повече за Dark Web & .Onion сайтове

Какви неща има в Dark Web?

Можете да намерите всичко в тъмната мрежа от това, което е напълно законно до съмнително или направо незаконно/неморално. Примери за това са официални уебсайтове на компанията ( ExpressVPN ), форуми с малко ограничения (4chan) или черни пазари (Darknet market), които продават всичко под слънцето.

Какво се продава в тъмната мрежа?

Всичко, което е незаконно или неморално, обикновено се продава в Dark Web. Това включва оръжия, наркотици за развлечение, незаконни услуги (убийства, хакване и др.), откраднати стоки, кракнат софтуер, хакнати идентификационни данни (пароли, номера на кредитни карти и т.н.) и дори инструменти за използване при киберпрестъпления.

Как мога безопасно да посещавам уеб сайтовете на Dark Web?

За да увеличите безопасността си на тъмни уебсайтове, винаги осъществявайте достъп до тях, когато използвате услуга за виртуална частна мрежа (VPN) и се уверете, че имате активни приложения за защита на Интернет. Освен това, никога не разкривайте и не предоставяйте на уебсайтове или лица, на които се сблъсквате лична информация от всякакъв вид, включително вашия имейл адрес.

Кога е изобретен Dark Web?

Терминът “Dark Web” е официално въведен на 20 март 2000 г. Той дойде с въвеждането на децентрализираната мрежова система Freenet, изобретена от Иън Кларк. Намерението имаше за цел да предложи достъп до мрежа, която беше по-трудна за шпиониране или намеса от официални източници.

Какво се случи с Пътя на коприната?

Silk Road, пазарът на Dark Web, беше закрит за първи път през октомври 2013 г. с ареста на основателя Рос Улбрихт . До ноември 2013 г. той беше рестартиран като Silk Road 2.0 от администраторите на бившия сайт. До ноември 2014 г. Silk Road 2.0 също беше спрян след поредната поредица от арести.

Незаконни ли са сайтовете .onion?

Не, уебсайтовете .onion не винаги са незаконни. Те са просто имена на домейни, използвани от сайтове в Dark Web. Някои правни организации имат .onion версии на официални уебсайтове, включително Facebook и ExpressVPN. Именно съдържанието или услугите, предлагани от някои уебсайтове с домейн .onion, ги прави незаконни.

Наистина ли Tor е сигурен?

Tor не е напълно защитен. Докато мрежата Tor помага да се закрият точките на произход на устройството, методологията не е надеждна. Известно е, че има множество слабости, включително уязвимост към подслушване, атаки за анализ на трафика, снемане на пръстови отпечатъци на мишката и др.

Tor като VPN ли е?

Не, Tor не е като VPN. Въпреки че намерението за маскиране на произхода на данните е подобно, Tor използва децентрализирана мрежа от управлявани от потребители възли. VPN услугите , от друга страна, предоставят на потребителите мрежи от частно управлявани защитени сървъри, работещи при строги указания и стандарти.

Tor забавя ли интернет?

Да, Tor забавя вашия интернет. Поради броя на възлите, през които трябва да преминат вашите данни, Tor забавя значително достъпа до Интернет. Разликата е подобна на вземането на експресен автобус директно до вашата дестинация в сравнение с обикновен автобус, който може да пътува на по-дълго разстояние и изисква спирки между тях.

 

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",