Софтуер - kaldata.com

понеделник, 21 февруари 2022 г.

4 браузъра, които гарантират пълна анонимност в Интернет

4 браузъра, които гарантират пълна анонимност в Интернет


4 браузъра, които гарантират пълна анонимност в Интернет
от Empower
11.03.2017 00:00

Търгуването с информация на потребителите е голям бизнес, който кара много хора да изпадат в стрес докато сърфират в мрежата, тъй като се притесняват за сигурността си. Няма как да стоим изцяло далеч от глобалната мрежа, но има някои стъпки, които можете да предприемете, за да не предоставяте лична информация на компании, служби, агенции, правителства, хакери.

 

Едно от най-добрите средства за повишаване на вашата сигурност е вашия браузър. Това е вашият основен портал в интернет, така че използването на по-сигурен вариант ще направи голяма разлика в изтичането на личната ви информация.


От Make Use Of, научаваме за тези 4 браузъра, които гарантират пълната анонимност в интернет.

1. Tor Browser

Tor Browser има една единствена цел и тя е да предостави анонимно сърфиране в мрежата. Браузърът крие местоположението на потребителя, историята на браузъра, личните данни, както и онлайн съобщенията от всяко лице или бот, които са извършили анализ на мрежовия трафик.

 

Tor браузърът е базиран на Mozilla Firefox и използва Tor мрежата за сърфиране в интернет. Тя е основана на много виртуални тунели между различни доброволци по целия свят. Ето защо браузърът има един недостатък – скоростта. За повечето потребители, бавната скорост може да се окаже голям проблем, но ако имате бърза интернет връзка, този недостатък няма да е чак толкова осезаем.

 

Хубавото е, че не е нужно да инсталирате софтуер на вашата машина; браузърът е портативно приложение, което може да се ползва от USB стик. Това означава, че можете да го използвате на всеки компютъра, дори на обществените, като например в библиотеката или университета. Tor Browser е на разположение за Windows, Mac, Linux.

2. Epic Browser

Epic Browser не използва специализирана мрежа, но веднага спира повечето от най-разпространените начини за изтичане на личните ви данни докато сърфирате в интернет. Браузърът блокира рекламите, действието на плъгините на социалните мрежи и системите за уеб-анализ. Когато затворите сесията, браузърът автоматично изтрива всички данни, предпочитания, бисквитки. Epic Browser е на разположение за Windows, Mac.

3. SRWare Iron

Ако сте потребител на Google Chrome, SRWare Iron ще ви бъде много познат, тъй като се основава на проекта с отворен код Chromium. Основната разлика между Chrome и SRWare Iron е защитата на потребителските данни. Експерти критикуват Chrome за „уникалната му идентификация на потребителя“,  но SRWare Iron е напълно различен в това отношение. Iron не идентифицира потребителя и не изпраща на Google никаква информация за дейността на потребителите. SRWare Iron е на разположение за Windows, Mac, Linux, Android.

4. Comodo Dragon Browser

Браузърът има някои вградени инструменти, които ще направят сърфирането ви в интернет по-безопасно. Comodo Dragon забранява наблюдението на историята на изтегляне на браузъра, за да се подобри личния живот, блокира злонамерени сайтове и неутрализира шпионската мрежа.

 

Comodo Dragon Browser е на разположение за Windows, Mac, Linux.

 

 

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",