Софтуер - kaldata.com

понеделник, 21 февруари 2022 г.

Как да направим успешен онлайн магазин сами и безплатно

Как да направим успешен онлайн магазин сами и безплатно

Един от често задаваните въпроси които срещаме напоследък е – „как сам да си направя и изградя онлайн магазин“.

Е следната статия ще ви покажем няколко успешни метода и инструмента посредством които можете да изградите и сами бързо и лесно онлайн магазин и да продавате успешно вашите продукти.

Преди известно време ние – екипа на сайта feabg.com решихме да изградим онлайн магазин за продажба на някой дребни продукти от нашия сайт и решихме в следната статия да Ви споделим опита който натрупахме за последните няколко години.

Някой от въпросите които се появиха в началото преди да започнем да търсим кой вариант е подходящ за изграждане на нашия сайт бяха :

  1. Какви методи за плащане да използване на сайта ни – ePay, плащане с карта, paypal или друг
  2. Да сложим ли цени на продуктите ни и как да ги направим атрактивни
  3. Какви цветове да използваме за дизайна на сайта
  4. Кое име на домейн на сайта да използваме и как да го изберем
  5. Как да ни намират потенциалните клиенти и дали да платим за реклама
  6. Да наемем ли дизайнер/програмист за работата по онлайн магазина
  7. Как да изградим интернет магазин без да имаме познания от нулата
  8. Кой е най-добрия начин по който да изглеждат нашите продуктови страници

С времето въпросите ставаха все повече и повече и се натрупваха нови и нови въпроси, като списъка горе е само една малка част от всичко което обмисляхме преди да започнем да изработваме нашия сайт.

Да изградим онлайн магазин без да се страхуваме от детайлите

Не позволявайте, дребните детайли и пречки да ви откажат от създаването на онлайн магазина. Понякога прекалено дългото плануване или обмисляне на идеята може да ви откаже или спъне по пътя на изграждане на вашия сайт. Затова и нашия съвет е :

Не се тревожете за дребните подробности и детайли

Знаем, че е трудно и всеки иска неговия сайт да е перфектен и да е 100% готов когато се пуска онлайн.

„Трябва да изпипам всичко преди да пусна сайта“

„Искам всичко да е перфектно и както трябва преди да заработи моят онлайн магазин“

perfekcionizymИ понеже ние вече сме минали по този път и знаем, че (особено първият Ви) онлайн
магазинът е отражение на вашата собствена персоналност, той трябва да е перфектен във всяко едно отношение.

Но трябва ли да е перфектен в момента на пускането му ?

Това което трябва да знаете е че може с дни да изпипвате детайлите до последно и да се сещате за все повече нови и нови неща, но в крайна сметка никога да не постигнете съвършенство. В интерес на истината перфекционизмът може да провали вашия прогрес и да спре развитието на сайта Ви.

Вашата стратегия ще се развива постоянно, цените и продуктите ви ще търпят промени и развитие както и цялостната структура на сайта, когато започнете да работите с клиенти и трупате опит

Затова е жизнено важно да започнете работа по сайта Ви и да не се спирате пред всяка една дребна подробност. Не се притеснявайте и каква ще е цената за изработката на вашия онлайн магазин. Вече има много популярни платформи които не струват една маса пари. Също така има и готови интернет решения които позволяват да използвате готова настроена платформа като заплащате месечна такса.

По долу ще опишем някой от най-популярните за 2016г. приложими за работа спрямо ЗЕТ (закона за електронна търговия) в България. Те са особено популярни защото не струват скъпо и имат възможности за безплатни или платени добавки и надграждания.

opencart

  1. Opencart – Платформата на opencart е с отворен код – безплатен и позволява на потребителите които имат свой хостинг да се възползват от готово решение за онлайн търговия. Един от най-големите плюсове е че платформата е харесвана от българските разработчици и има много готови решения. Има възможност за готов дизайн, като има много безплатни и платени готови шаблони – цената на шаблоните започва от около 10$. Цените на платените разширенията и шаблоните започва от около 10$.

Други плюсове са –

  • Интеграция с ePay.bg
  • Методи за доставка с Speedy и Econt
  • Система за електронни картови разплащания посредством Борика
  • Експорт и импорт на продукти и клиенти от складов и счетоводен софтуер

Като цяло системата на Opencart е лесна за ползване, промени и ъпгрейд, като това няма да ви струва цяло състояние. Предпочитана е  малкия и среден бизнес заради ниските си изисквания за хостинг и обслужване. Средната цена за която можете сами да закупите готов дизайн и необходими модули е около 100$ (170лв.) Ако добавите и подходящ хостинг и домейн то крайната цена ще Ви излезе не повече от 270лв. Най-хубавото при системата на opencart e , че можете и сами да се справите с настройването и инсталацията на благодарение на полезната информация в техния сайт. Допълнително можете да намерите и подробна информация на български език как да управлявате администрацията от тук.

prestashop2. Prestashop – това е още една платформа с отворен код като функционира по сходен начин с Opencart. Тук също има безплатни и платени разширения и шаблони за дизайн, като цените за тях са сходни. Отново е популярна платформа за търговия в България и има подобни модули и разширения. Разликата която основно виждаме е че за prestashop няма безплатни шаблони и най-евтините започват от 29.99$, докато за Opencart има и безплатни такива. С платформата на Prestashop можете да имате готов онлайн магазин до броени дни като сами настроите и изградите всичко благодарение на упътването за работа

magento3. Magento – особено популярна сред разработчиците в българия, платформата идва в два варианта – Magento Comunity – безплатна версия Magento Enterprise – платена версия. Тук няма такъв голям избор от безплатни разширения и шаблони, като готовите дизайни(шаблони) са значително по скъпи – започващи от около 64$. Основната разлика е, че платформата на magento е по трудна за настройване и промени и ще Ви е необходимо да наемете професионален разработчик който да изгради функциониращ сайт.

 

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",