Софтуер - kaldata.com

сряда, 3 май 2023 г.

Как да си направим сайт безплатно: подробна инструкция

 Здравейте! Тази статия е насочена към красивата половина на човечеството. В него аз ще говоря, като най-направи безплатен сайт. Момичета и жени, да се запознаят с предоставената информация, ще могат сами да създадете свой проект. В статията се цитира, както практическа, така и теоретична информация. Личен сайт, в създаването на който не бъде похарчени пари, ще реализирате мечтата си. Да се отдадете на интересна и полезна работа, което ще на свобода – след няколко месеца активно развитие на проекта той ще започне да генерира доход. Ще се появи шанс да се хвърлят опостылевшую работа!

Като най-направи сайт безплатно

Като  данаправим сайт безплатно: определямес цел и задачи

Като най-направи сайт за безплатно задаване на цели и задачи при създаването на сайт

За начало е необходимо да разберем – каква е целта на вашия бъдещ ресурс, какви са конкретните задачи, той ще реши. От това зависи много. Като се започне от характеристиките на дизайна, структурата и завършва с последващо развитие.

Цели

В действителност, всички цели са разпределени в две основни категории:

  • търговски;
  • с нетърговска цел.

Ясно е, че в повечето случаи, проектите предполагат именно търговско посока. Това може да бъде:

  • промоция на собствената си марка;
  • продажба на стоки;
  • предоставяне на услуги;
  • промоция на компанията.

Между другото! Някои искат да се научат как най-направи сайт, безплатно, за в бъдеще да предоставя съответните услуги. Тоест, проектират ресурс по поръчка.

Също така печалба може да донесе само информационен сайт. В него се пускат статии – полезни и интересни на читателите. Постепенно популярността на сайта нараства, за него е все повече потребители. "Домакиня" този проект ще генерира приходи от реклама.

С нестопанска цел посока се използва изключително рядко. Често това са сайтове-хоби. Или за благотворителни институции. Въпреки че в последния случай се счита, несвързани с проекти могат да бъдат доста условно. Защото чрез тези ресурси се вкарват хора, дарители на добри дела.

Задачи

Това се случва много. Дори много. Едновременно сайт ви позволява да решите няколко важни задачи. Изброя основните:

  • привличане на целева аудитория;
  • организиране на прием на заявления;
  • промоция на марката, формиране на лоялен отношението към него;
  • подобряване на продажбите;
  • предоставяне на важна информация на целевата си аудитория.

И това са само основните задачи. Има и много други.

Как да направим сайт безплатно: видове сайтове

Като най-направи сайт за безплатни видове сайтове при създаването на сайтове


Подробен разказ, както и самата направя сайт безплатно – по-долу. Докато се спрем на основните видове ресурси и техните характеристики.

1. Визитка

Прост, евтин проект. У него има не повече от 5 страници. Той предоставя най-важна и ценна информация:

  • за компанията;
  • за предоставяните услуги;
  • за цената на услугите;
  • контактни данни.

2. Корпоративен

Новата версия на визитни картички. В него много повече на дяловете и информация. Обхваща всички особености на дейността на дружеството. Задължително е представена страница с ръководството. Публикуват новини. Предвиден определен функционален, услуги.

3. Като най-направи сайт безплатно: магазин

Е, как да и каже нищо особено. Различни размери, функционални възможности. И, разбира се, осъществими стоки.

4. Новинарски портал

Може би като регионален, ориентиран на новини в даден регион, така и работещи в цялата страна. И не само.

Новинарски формат – един от най-популярните. Всеки ден такива сайтове се посещават от милиони души. Приходи от реклами в тези проекти – висок. Обаче и на създаването им трябва много пари. Включително, за наемане на персонал.

5. Като най-направи сайт безплатно: съдържание сайт

Състои се от няколко секции. В него се публикуват информационни статии. Колкото по-интересна, полезна статия, толкова по-голям трафик.

6. Landing Page

Одностраничник – на една страница на сайта се хоства цялата информация. Най-често се създават за продажба на стоки или услуги. Един продукт или една услуга – това е най-важното правило за създаване на Landing Page.

7. Блог

Прост сайт – прилича на дневник. Човек го води, разказвайки за себе си, хобито си, споделяйки полезна и ценна информация. По този начин, авторът на блога е насърчаване на себе си, привличане на целевата аудитория.

Как дА направим сайт безплатно: избор на CMS

Създаване на сайт и избор на CMS

Да се направи сайт със собствените си ръце, дори и безплатно, трябва да се ползват CMS. Под тази чуждоезикова съкращение се крие "Система за управление на съдържанието". Я взето още наричат интерфейс, платформа или трамплин. Тя има всичко необходимо за бързото и ефективно проектиране и създаване на пълноценна безплатен сайт.

Днес има много CMS. Сред тях има както безплатни, така и платени. Искам да ви разкажа за първите.

1. КаК ДА най-направи сайт безплатно: WordPress

Една от най-популярните системи в света. В нея работи около една трета от всички съществуващи сайтове. Първоначално бе разработена за лични блогове. По-късно авторите и програмисти са значително разширява нейните възможности. Днес на WordPress създават:

  • лични и корпоративни блогове;
  • информационни сайтове;
  • визитни картички;
  • корпоративни уеб сайтове;
  • и дори интернет-магазини.


2.Joomla

Също така е подходящ за сайтове от различен тип. Обаче функционалност няколко ограничени. Да, в наличност разбиране тя също губи Вордпресс.

3. Drupal

Основната посока на сайтове-визитка, фирмени проекти. Въпреки, че може да се използва и за други цели. Например, изявява добра възможност за създаване на красив портфейл.

4. OpenCart

Двигател еволюира за онлайн магазини. Доста лесен за разбиране. Има много важни екстри и функции. Те не само правят пазаруването по-удобно за потребителите, но и позволяват да се увеличи размерът на средната проверка.


Между другото! Има и други платформи, специализирани дизайнери. Но те не са толкова популярни. А и не са толкова удобни, функционални, както е описано.

Предимствата на WordPress: защо тази система е най-добрата сред всички съществуващи

Като най-направи сайт за безплатно предимствата на wordpress за създаване на сайт


Както вече казах, Вордпресс е най-популярната система. Тя има много положителни характеристики. Ще ви разкажа за най-важните. Което, обаче, позволява да се разбере – по-добро, докато още не е измислена.

1. Безплатен и с голям избор от теми

За ползване интерфейс, не е необходимо да плащате нищо. Има голям брой теми. Тоест, напълно безплатно можете да създадете хубав сайт, който да отговаря на вашите изисквания и нужди.

2. Добър избор за начинаещи

Ако не знаете как да направите най-сайт безплатно – изберете WordPress, поради причината, че той е идеалният вариант за начинаещи, никога по-рано не онези, разработка на ресурси за тяхното администриране.

Първо, системата интуитивен интерфейс и административният панел. Оправи в нея не е трудно.

От друга страна, има огромен брой приставки. Те са определени за два-три кликвания. Приставки ви позволяват да се увеличи функционалност на сайта:

  • бутони за социални мрежи;
  • разрешение чрез социалната мрежа;
  • форма за обратна връзка;
  • фото-галерия и т.н.

3. За сайтове от всякакъв размер"""

На Вордпресс са създадени от уеб сайтове от всякакъв тип и размер. Като се започне от обикновено карти и завършва с голям магазин. На платформата работят много големи компании:

  • "Ройтерс";
  • ибей;
  • CNN и много други.

4. Като най-направи сайт безплатно: адаптивност

Всички сайтове на този двигател първоначално адаптивны. Това означава, че те адекватно, коректно се показват на всички устройства:

  • обикновените монитори;
  • лаптопи;
  • таблетките;
  • смартфони и т.н.

За това не трябва да правите нищо себе си. В системата е предвидена адаптивно оформление.

5. На високо ниво на техническа поддръжка

Платформа не само лесна за управление. Още тук отличен техническа поддръжка, което се дължи както на път популярни площадки. Винаги лесно и бързо да намира отговор на всеки, дори на най-сложните порос.

Подробна инструкция как да направите сайт безплатно: 7 лесни стъпки

Като най-направи сайт, безплатно изграждане на уеб сайт поетапно ръководство

Стигна до пошаговому описанието си, като най-направи крачка. Нататък накратко ще опиша всеки от етапите. Това ще бъде достатъчно, за да разберат основните принципи на конструиране на ресурси от различен тип и посока.

Моля, обърнете внимание! Искам веднага да предупредя, че много от елементите, изброени по-долу ви да знаете, не трябва. Защото най-сложните етапи ви позволява да решите Вордпресс.

1. Цели и задачи

Какви са целите и задачите, говорих вече по-горе. Трябва ясно да се разбере, какво точно искате да направи чрез своя проект. Стъпка не толкова и сложен. Вземете лист хартия и распишите своите желания, стремежи. Това ще помогне за формирането на конкретни цели.

И вече от тях зависи всичко останало:

  • външен вид;
  • структура;
  • брой страници;
  • функция;
  • характеристики промоция и др.

2. Като най-направи сайт безплатно: външен вид и CMS

Надявам се, преди това съм успял да ви убеди, че няма нищо по-добро, отколкото Вордпресс. Системата е проста и ефективна. Освен това, дава възможност за самостоятелно, със собствените си ръце да направи почти всяко външно оформление.

3. Прототип

Прототипът позволява да се разбере как точно ще се появи на сайта в бъдеще. Той изявява предварителен план. В него се отчита множество аспекти на бъдещото ресурс:

  • структура;
  • характеристики за настаняване материали;
  • разположение на бутоните;
  • функции и много повече.

Позовавайки се на прототип, създаден дизайн – това е, как точно ще изглежда сайта.

4. Като най-направи сайт безплатно: кодиране и програмиране

Тук става въпрос за това, как да се преведат съставен дизайн в HTML-формат. Планирането се извършва на собствения си компютър.

След това в работата се включва програмист, чиято задача е да се пусне сайт, като я прави приложима. Той също така включва функционални модули, които повишават удобството и ефективността на работата на сайта.

5. Подготовка на съдържанието

Като най-направи сайт за безплатно изготвяне на съдържание при създаването на сайт

Паралелно се провежда работа по подготовката на материали за запълване на сайта. По-добре да се грижи за него предварително, за да ресурс веднага пълен до горе на съдържанието, без закъснения:

  • статии, текстове, описания;
  • изображения;

  • видео клип;
  • и т.н.

Тук се отнасят и елементи на визуален дизайн на лого и т.н. Информация по-добре да се подготвят предварително. В първите етапи популяризиране на проекта е изключително важно бързо да запълва страниците. Така търсачките ще бъде за него по-лоялни и той по-бързо ще се окаже начело на serps.

6. Как да направи сайт, безплатно хостинг и домейн

Домейн – това е името на сайта. Хостинг – мястото, на което той поставя. Има редица изисквания за избор и първия, и втория. Това е много важен момент в инструкциите, като най-направи безплатен сайт. Аз съм подготвил за вас няколко съвета, как правилно да изберете и първото, и второто.

Името на домейн е много важно, защото точно то дава името на сайта. При избора на "придумывании", помисли няколко аспекта.

(Вижте видео на само на 10 минути и ще се научите как да изберете домейн, който ще ускори развитието на сайта до 10 пъти)

7. Оригиналност, но и лесна за запомняне на

Не използвайте фрази, които са така често срещани. Измислете няколко десетки вариант името. След което изберете най-доброто от тях.

Моля, обърнете внимание! Естествено, името трябва да отговаря на темата, посоката на проекта.

Името – да не е прекалено дълго. Не повече от 12-ти символ. Максимум – 15 години, но само в краен случай. Колкото по-кратък е, толкова по – добре- име по-лесно ще запоминаться потребители. Съответно, и да наддават за него, ще бъде по-лесно.

Между другото! Простотата на набор на латиница – още един важен фактор. Така че трябва да се избягват сложни букви – "Ж", "Ù" и т.н., Защото те са на латиница се появяват множество символи и не всеки може да запише правилно е комбинация от двете.

Желателно е да се изключи в заглавието тире. Разбира се, в момента не е най-решаващо значение, но все пак неподходящ знак, дори и този вид не е по-нужно. Той ще създаде на потребителите допълнително неудобство. Най-вероятно те просто забравят за нея и не могат правилно да въведете името в лентата за търсене. Като резултат – на сайт, за да не падне.

След като е избран за който ви харесват имената – проверете за свободни ли са те. Днес не е останало толкова много добри и лесни заглавия, които още не се използват. Провери свобода име може да на услугите, които се занимават с регистрация на домейн.

Съвет! Има и специализирани услуги. Сред тях са – www.nic.ru.

Ако всички подбрани от вас имена ще се окажат заети, трябва да прекарат още една мозъчна атака.

Следващият момент – избор на хостинг услуги. В него се помещава проект – всички файлове на сайта на сървъра на компанията, която предлага хостинг услуги. Тя става достъпна за всички потребители, паяците на търсачките.

Моля, обърнете внимание! Всеки сайт – това е огромно количество файлове. Те са разположени на сървъри, които работят постоянно. Да по всяко време на денонощието за тях е достъп за потребителите.

Цената на хостинга зависи от "обема" на сайта – колкото по-големи, толкова повече файлове, толкова по-висока цена. Също се отразява на цената на обслужване на проекта. Колкото тя е по-висока, толкова по-голямо натоварване на сървъра и толкова по-качествен, трябва да бъде услуги домакин.

Цени общежитие – различни. Точно се нарече цената за настаняване не работи. Цитирам само примерни числа, на които трябва да се съсредоточите. Например, малък сайт с посещаемост до 1000 души успеят да поставят за 2-3 долара на месец. Ако вашия сайт се посещава от около 5-7 хиляди души на ден, цената на хостинг е от 12 до 25 долара на месец.

Моля, обърнете внимание! Ако става въпрос за популярнейшем проект с множество страници, материали, то в такъв случай той трябва да бъде поставен на специален сървър. Това означава, отделен сървър, в който повече няма други проекти. В такъв случай цената на настаняването започва от 30 долара на месец.

Има редица критерии, които трябва да се вземат предвид при избора на хостинг. Изброя най-важните.

1. Стабилност

Стабилност при създаването на сайт


Избрания хостинг трябва да работи непрекъснато, без прекъсване. Във всяка минута, секунда на сайта може да дойде потребител. Затова, безпроблемна работа – важният параметър. Ако се случи дори и на единични повреди, това сериозно ще навреди на репутацията на проекта. Потребителите не обичат такива и рядко се връщат на ресурси, които не са могли да влязат по-рано. Това се отразява Негативно и на оптимизация за търсещи машини – роботи на търсачките, не получи отговор от сървъра, понижават показателите на serps.

2. Как да аправи сайт безплатно: лесен за управление

Личен кабинет трябва да бъде прост, интуитивен. Да при влизане в него за първи път, веднага разбрах, какво и как трябва да се направи. Там трябва высвечиваться сума на баланса. Друга важна и полезна информация.

3. Адекватната и симпатична обслужване

Специалисти веднага отговарят на вашите въпроси, бързо да помагат в решаването на всички възникнали проблеми. В края на краищата всеки може да се случи. И за по-бързо отстраняване на повреди е необходима адекватна поддръжка.

4. Цена

Още един важен параметър. За начинаещи уебмастъри, само за стартиране на вашия сайт, така и за собствениците на големи посещаваните портали. В първия случай не е много пари, отпуснати на съдържанието на ресурса. Във втория случай разпространението на цените е прекалено висока – от двадесет до сто долара на месец. Това означава, че за година набежит една прилична сума.

Хостинг Услуги осигуряват стотици компании. Ако не и повече. Изберете сред тях – не е толкова просто. Да не сгреши, внимателно прочетете отзиви за работата на компанията. Погледнете, кои сайтове се хостват при тях – ако са известни, просто интересни и посещавани от проекти, не им се доверявайте.

И не го отведе желанието да спестят до абсурда. Избор на евтин, копеечный хостинг рискувате да загубите много повече от спестените 5-6 долара на година. Сравнете оферти от няколко фирми. Това помага да се разбере, къде е по-изгодно и защо да поставите вашия сайт.

При сравняване, имайте предвид не само стойността на услугата. Не забравяйте да погледнете какви допълнителни услуги се предоставят.

Съвет! Аз използвам за всички свои проекти хостинг компания TimeWeb. Изключително удобен, евтин, с интуитивен административен панел, отзивчиви екипа за поддръжка, в близост до допълнителни услуги. Сайтове, работещи на този хостинг, бързо натоварени. Аз съм доволен. Така че, ако ми доверие и не искате да губите време за търсене на хост преглеждане на десетки и стотици оферти, препоръчвам да се спрете на тази компания. При регистрация просто посочете кода партньор 28787 и ще ви щастие

Uv! Голяма обърна глава, въпреки всичките ми усилия да я направим кратък. Въпреки това, важна информация, толкова много, че по-кратък, просто не се получи.

7. Стартиране на проекта

Последният етап – публикуване на сайта на избрания от вас хостинг с избрания от вас име на домейн. Ако имате някакви въпроси относно настаняването, смело напишете ги в отдела за поддръжка на хостинг услуги. Там ви помогне – това е в техен интерес.

Катк да направим сайт безплатно: личен съвет

Личен съвет за създаване на сайт

Аз подробно разказах ви как да направите най-безплатен сайт. Разбира се, у вас може да възникне логичен въпрос е: "Как аз самата мога да отговарят на всички изброени етапи, ако аз имам абсолютно никакво умение, създаване на прототип, рисуване, дизайн, оформление и софтуер за програмиране? Как? За какво изобщо си говорим, Юра?".

Не се паникьосвайте и не попадат в отчаяние. В действителност всичко е много по-лесно, отколкото изглежда. Да се направи сайт със собствените си ръце – това е реално.

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",