Софтуер - kaldata.com

сряда, 3 май 2023 г.

Как да създадете блог сам безплатно: инструкции и полезни съвети

 Все повече хора посещават мисъл – защо е трудно да работи, се стреми да получи повече пари, но не разполагате с достатъчно време за пълноценна почивка и, всъщност, самия живот. И в такива ситуации те търсят за себе си нов вид на заетостта – със свободен график, стабилни доходи и лишена от стрес. Идеално подходящ за това блогинг. В тази статия ще опиша, как да създадете блог себе си безплатно и да получите печалба от него. Още повече, че в блога ще се превърне не само начин да печелите, но и ще се реализира себе си и да изразиш себе си. Важно е да тематиката на блога е да сте близо и се е интересувал от вас – само така ще успее да пиша е наистина интересна и популярна статия.

как да създадете блог от самото безплатно

Защо е блог, а не информационен сайт

Защо е блог, а не информационен сайт

Има голям брой информационни уеб сайтове, ориентирани както към тясната тематика, така и обхваща няколко дестинации. В повечето случаи тези ресурси са сходни помежду си. Потребителя е често абсолютно все пак, какъв е сайта, той ще намери нужната му информация. Това е, на такива ресурси постоянна аудитория и не може да бъде!

Само 18 минути и точно изберете си тема за блог


Блог – това е кът с постоянна аудитория, която привлича конкретен материал и стил на представянето му на конкретен автор. Тоест, те харесват този сайт и те го посещават постоянно.

Моля, обърнете внимание! Без значение колко е било тематични блогове, пресичащи се с вашия, вие все още ще може да намери своя публика!

Единственото предимство на информационен сайт преди блог е, че си много по-лесно и прибыльнее продаде, ако ви изведнъж се роди на вашата професия. И тук се намери купувач за блог е по-трудно.

Как да създадете блог сам безплатно: започваме с избори теми

Сега се обърна незабавно към това, как да създадете блог себе безплатно. Първата и най-важна стъпка – изберете тема за него. За да не направите грешка при избора, се фокусира върху следните фактори:

  • интересность тема точно за вас;
  • нужен ниши;
  • ефективността на предмета по отношение на използване на контекстна реклама;
  • дали се използват в тази тема партньорски програми и достатъчно ли им;
  • ще бъде ли интересна тема за директни рекламодатели.

Сега да разгледаме всяка точка повече. Така че може точно да се разбере за какво точно говоря.

Интересность тема точно за вас

Интересность теми

По-лесно само да се съсредоточи върху теми, в които сте добре запознат вече. Например, сте работили в някаква сфера. Въпреки това, често се случва така, че да пиша в блога за това, което се учи, едва ли не изцяло – скучно.

Затова се препоръчва избор на ниша, която ви интересува, но в него все още са само добри и искате да се потопите още по-дълбоко. След това ще имате мотивация да пиша статии, за да споделят опит и, естествено, да научат нещо ново.

Нужен ниша

Нужен ниша

Става дума за това, че ниша, тематиката трябва да бъдат интересни не само за вас, но и за широк кръг от потребители. За да се разбере колко е обичано выбираемая ви ниша, възползвайте се от рейтинги следните ресурси:

  • top.ucoz.ru;
  • top.mail.ru;
  • liveinternet.ru.

Тук е представена детайлна информация за наистина търсени сред потребителите тематиках. Всички сайтове са групирани по категории, което улеснява намирането на необходимата информация.

Например, ви е интересно спортно посока. В съответната категория можете да погледнете, кои сайтове или блогове са водещи. Така вие ще можете да различите, какво точно те привлякоха потребители и ще бъдете ли в състояние да се конкурират с тях.

Нужен тематика се определя от просто – по денонощен броя на посетителите на сайта в избраната ниша.

Още един начин за проверка на популярността на тези, да се възползват от услугата wordstat.yandex.ru. За да направите това ви е нужно:

  • въведете в полето за търсене на думи или фрази, които са свързани с вашата тема;
  • да видим колко пъти дадена дума или фраза потребителите търсят;
  • препоръчително е да цифра достигна поне няколко десетки хитове.

проверка на заявките Yandex Водстат

Ефективността на предмета по отношение на използване на контекстна реклама

Ефективността на предмета по отношение на реклама

Тук също трябва да се ползват конкретни онлайн-услугите. По-специално, в този случай adwords.google.com. Нататък се процедира по следните раздели:

  • Инструменти;
  • Търсене на нови ключови думи.

Google AdWords търсене на ключови думи

Моля, обърнете внимание! За да получите достъп до пълната функционалност на услугите на компанията Google, регистрирайте себе си пощенска кутия в Gmail.

В показаната полето за търсене въведете темата на вашия блог или думи, които са тясно свързани с избраната от вас ниша. Кликнете върху бутона "възможности Да" и отидете в долната част на екрана. Не забравяйте да кликнете върху бутона "Препоръчителна оферта" и в колона със същия надпис вижте, колко струва един клик потребител на контекстната реклама.

изборът на ключови думи в google adwords

Тази цифра ще ви позволи да се изчисли сумата, която ще получите след като потребителят кликнет на контекстната реклама, публикуване на вашия сайт.

Моля, обърнете внимание! Свързване на услуги на контекстната реклама се препоръчва при достигане на показателя в 300 уникални посетители на ден.

Средно собственикът на сайта получава една трета от сумата. Тоест, ако цената на клик е 1 долар, вие ще получите 30 цента.

Ако вие видите, че в поинтересувате теми вие ще получавате доход от един клик разстояние ще бъде само 1-2 цента, едва ли си струва да си губи времето и усилията на такава тематика. Потърсете друга посока.

Ще бъде ли интересна тема за директни рекламодатели

Интерес за рекламодателите

След като вашият сайт ще стане на краката си, раскрутитесь и да бъдете поне малко по-популярни сред потребителите до определено към участък директни рекламодатели. Това собствениците на интернет магазини, фирми и други сайтове, които желаят да поставите на страниците на блога си информация за себе си, техните продукти, услуги.

Затова веднага трябва да помислите, дали се интересуват от вашата тема директно на рекламодателите. Например, ако сте решили да води блог за снимки, а след това можете да публикувате статии с описание на нови модели фотоапарати или магазини за фото-техника.

Дали се използват в тази тема партньорски програми и достатъчно ли ги

партньорски програми


Същността на партньорски програми се състои в това, да поставят на своя уебсайт информация за всички продукти, услуги, продукти и получават определен процент, ако купуват тези продукти ще се извършват чрез вашия сайт.

Има няколко начина, как да се намери партньорски програми за вашия блог. Например, изследване на ресурсите на вашия преки и косвени конкуренти, за да видим какви точно стоки и услуги, те са насърчаване на техните страници.

Друг вариант е да се запознаете с профильным каталог. Например, на сайта justclick.ru/catalog събрани всички актуални партньорски програми. Освен това, има нови директории, в които е събрана информация за партньорски програми на определени стоки:

  • cpainform.ru/programs;
  • cpad.pro/search.


Побродив на страниците на директории, вие ще разберете, можете ли да вземете за вашия сайт партньорска програма, или не.

Как да създадете блог  стъпка по стъпка инструкции

Стъпка по стъпка инструкции за създаване на блог

И така, да преминем към следващата част на статията – как да създадете блог на най-стъпка по стъпка инструкции. Тук съм вече ще говоря директно за създаването на вашия ресурс. Не трябва да се чувстват заплашени – умения за програмиране не ви трябва.

Между другото, не спирайте – дочитайте статията до края, веднага, в едно заседание. Повярвайте ми, в повечето случаи, хората, които правят пауза в четене на такива лонгридов рядко се връщат към него.

1. Инсталирайте WordPress

Устанавливка WordPress

 

Силно препоръчвам да се създаде блог на платформата WordPress. Тя е идеална за решаване на постановленной задачи. В частност, трябва да се подчертае следните предимства:

  • лекота на използване;
  • множество приложения и плъгини, които увеличават функционалност;
  • възможност за промяна на дизайна на шаблона;
  • лесна настройка – веднъж след като се грижи за "подгоне" платформа под себе си, вие вече не трябва да правите нищо;
  • само от време на време трябва да се изпълнява официални обновяване на перона и на инсталираните плъгини.

За да инсталирате WordPress, трябва да изтеглите дистрибуция от официалния сайт на платформата http://ru.wordpress.org.

Съвет! Не бързайте веднага да плащам сайт в свободен достъп, ако все още не свикнали с административния панел. Внимателно прегледайте всички възможности, настройки, създаване на нормален атрактивен дизайн на сайта, а само тогава давайте го.

За начало поставете сайт на локален сървър. В това ще помогне на софтуер за Denwer. Тази програма не изисква много място, не претоварвайте оперативна памет, а се определя лесно, без никакви затруднения. За да го инсталирате, трябва първо да изтеглите инсталационния файл от официалния сайт НА www.denwer.ru.

Моля, обърнете внимание! Преди да изтеглите програма, изберете желаната версия. Ще ви се наложи PHP 5.3. Само след като удостоверитесь, че е избрана съответната версия, кликнете върху бутона "Изтеглите". Преди да изтеглите системата ще ви подкани да въведете данните – важното е, правилно да посочите адреса на електронна поща.

2. Как да инсталирате WordPress на локален сървър

Инсталиране на WordPress на локален сървър

След изтегляне на програмата и да я инсталирате на вашия компютър: отидете в папката "Home", тя ще бъде автоматично генериран при инсталиране на диска — C:\WebServers\home.

В папката "Home" направете още една папка и я наричате по име на сайта или с всяко друго име, но да ви е ясно, за какво става въпрос. Вече в тази папка направете още една и я наричате "www". В нея трябва да бъдат поставени на всички файлове от инсталационния файл на WordPress.

инсталиране на WordPress на локален сървър

Сега можете да продължите директно с инсталацията на самата платформа WordPress. За това стартирайте програмата Денвър – кликнете върху етикет Start Denwer. На етикета трябва да бъде на работния плот. След това:

  • отворете браузъра;
  • в адресната/полето за търсене въведете следните данни — http://127.0.0.1/denwer/;
  • след въвеждането им, за да отворите нова страница;
  • си по-надолу на страницата – там трябва да бъде такава ред: phpMyAdmin — администриране на бази данни;

phpMyAdmin — администриране на бази данни

  • изберете бутона по този ред;
  • ще се отвори нов прозорец, в който трябва да бъде следващият ред — Create new database;

Създаване на нова база в WordPress, Как да създадете блог себе безплатно

  • в този ред въведете име на базата данни – имайте предвид, че да въвеждате име може само латински букви, а всички символи са забранени за употреба;
  • след въвеждането на заглавия кликнете върху бутона Създаване;
  • база данни за уеб сайт създаден.

В браузъра си отворете нова страница в адресната страница въведете точното име на вашия бъдещ сайт, като преди това сте се обадили папка Home. След това се появи надпис, че конфигурационния файл все още не е създаден. Няма нужда от паника и страх – всичко е нормално. Кликнете върху бутона "Създаване на конфигурационен файл", изчакайте да мине на актуализация на данни и кликнете върху бутона "Напред".

създаване на конфигурационния файл на WordPress

За да създадете файл с настройки трябва да се попълнят определени полета, които се появяват на екрана:

  • Име на базата данни – тук въведете името, което сте дали на базата на по-горе;
  • Потребителско име: root (оставяйте точно това е думата – за локален сървър име трябва да бъде точно такъв);
  • Парола – нищо не влиза, оставя празно;
  • База данни сървър: localhost (нищо да не се натискайте и не се променят – оставете всичко, тъй като има);
  • Представката на таблиците: wp_ (нищо да не се натискайте и не се променят – оставете всичко, както е).

Всички елементи на успешно са изпълнени и може да кликват върху бутона "Изпрати".

създаване на настройки в WordPress

3. Форма за попълване на набор от данни

Форма за попълване на инсталационните данни как да се създаде блог себе безплатно

Така че, вече са изминали повече от половината път. След като се появи съобщение, че конфигурационния файл създаден, кликнете бутона "Стартиране на инсталацията". След това трябва да попълните още няколко реда. Не се притеснявайте – това няма да отнеме много време:

  • Заглавие на сайта или title – това, което сте въвели в този раздел, ще видите потенциалните посетители на блога. Заглавие зависи от темата на сайта. Например, ако пишете статии за снимка, той може да бъде такъв: "Блог за фотография".
  • Потребителско име – въведете това, което искате, но това е напълно приемливо име ще и думата "admin", предвидено по подразбиране.
  • Парола и потвърждаване на паролата – мисля, че не трябва да се говори, че паролата трябва да изберете колкото се може по-надеждни? Степенуване на символи и букви, дълги думи и т.н.
  • E-mail – валиден имейл кутия.
  • Поверителност – тук нищо не променяте, за да не пречат в популяризирането на сайта и не случайно го скрие от търсещите роботи, които да изпълняват

След това кликнете върху бутона "Инсталиране на WordPress"! Мога да ви поздравя – сте проявили търпение, добре се притеснява, а конфигуриране на WordPress е успешна!

Завършване на инсталацията на WordPress и как да създадете блог себе безплатно

Моля, обърнете внимание! Не разчитайте само на паметта си, независимо колко добра е тя при вас не е било. Задължително напишете името на потребител и парола за достъп до сайта. Както и направете копие на записа на различни места.

По принцип, нищо сложно в конфигурацията не. Просто следвайте инструкциите ми и ще успеете. Освен това, доста бързо.

Как да създадете блог сам безплатно : промяна на шаблон за WordPress

Промяна на шаблон за WordPress

Много се интересува как да се създаде блог за безплатни себе си, често задават въпроса: "Възможно ли е промяна на шаблон за WordPress и как да го направя сам?".

Шаблони има огромно количество. В това число и на безплатни теми. Например, ако зададете на търсачката заявка "безплатни теми за вордпресс" ще получи няколко десетки хиляди възможности за избор.

Съвет! Въпреки, че аз не препоръчвам сваляне на шаблони с непознати сайтове. Трябва да сте уверени в това, че на сайта не е вирус и не ги е заразен с шаблон. По-добре да се ползват официални теми на WordPress.

Как да създадете блог от самото безплатно и избор на теми за блог в WordPress

Променяме стила на оформяне на сайта: подробна инструкция

Стил на оформяне на сайта и как да създадете блог себе безплатно

Всичко е много, много просто. Трябва да се изпълни само с няколко последователни стъпки.

1. Изтеглете любимите си тема.

2. Преместване на папка с файлове в следващия раздел на вашия компютър: C:\WebServers\home\sait.ru\www\wp-content\themes.

3. Отидете в административния панел на сайта си.

4. В търсачката/адресната лента на браузъра, въведете следния ред: http://sait.ru/wp-admin.

5. След това ще трябва да въведете своите потребителско име и парола.

6. В лявата колона меню административния панел изберете раздела Външен вид/Теми.

7. Изберете скаченную от вас тема и активирайте си.

Моля, обърнете внимание! Под името sait.ru в примера по-горе се подразбира правилното име на вашия сайт.

смяна на стила на оформяне в WordPress

За всичко ще отнеме само няколко минути. Въпреки че, разбира се, намирането на тема, която може да ви се угоди, често отнема доста време!

Междинен резултат

Ето и всички – сайтът е готов! Сега остава да се трудим неуморно, като го изпълва с полезна и интересна информация. Това е Важно, колкото се може по-често писане на статии за блог постоянно актуализирани. Това ще му позволи бързо да набира популярност сред потребителите и търсачките.

Разбира се, да успее – не е толкова просто, но ако наистина искате да се превърне в един от лидерите в своята ниша, бъдете готови за упорита и дори утомительному труда. Лесен успех и няма лесни пари!

Как да създадете блог сам безплатно и съвети, как да печелите ресурс

Как да създадете блог от самото безплатно: кориандър монетизиция ресурс


Ясно е, че основната цел на създаването на блога – това е получаването в бъдеще на печалба от него. Има няколко начина, как да правят на сайта. За някои ние косвено говорихме по-горе. Сега по-конкретно, макар и накратко за най-ефективните методи за приходите:

1. Услугата AdSense. Услуга от Google – услуги публикува на страниците на вашия сайт е реклама, а вие се за това определено възнаграждение.

2. Партньорски програми. Както вече споменахме по-горе, това е продажба на стоки и услуги на други потребители. Вие ще получавате предварително уговореното възнаграждение за продажбата на стоки/услуги чрез блога си.

3. Директни рекламодатели. Настаняване на сайт реклама – с вас ще се свърже с рекламодателите с молба да поставите банери, статии и друга рекламна информация. Естествено, не безплатно!

4. Продажба на места за реклама – тогава ще трябва или сами да търсят потенциални рекламодатели и да им предложи място за реклама, или създаване на сайт тематична страница, на която са описани условията за настаняване.

5. Направете сайт на бутона за захранване. Услуги от този тип е пълен. И оставяйте заявка – питайте потребители подкрепят проекта, ако им хареса на следващата материал.

Моля, обърнете внимание! Още един вариант на приходи – изход онлайн. Например, производството на сувенирни изделия вашия блог, която ще купуват вашите фенове. Или покани за участие в семинари, изложения и т.н. – но за този вариант трябва да се спечели доверие.

Как да създадете блог от самото безплатно: още няколко полезни съвета

Насърчаване на вашия блог и как да създадете блог себе безплатно

И за да приключа темата как да се създаде блог себе безплатно още няколко съвета, как да доведе блог към успеха. Може би, някои неща вече казах по-горе, но ги повтарям, няма да боли.

1. Пишете наистина интересни и полезни статии чрез споделяне на своя опит или на опита на други. Прочетете статията за нищо никой не ще. Съответно, и в присъствието на такъв сайт ще бъде нула.

2. Не пишете огромни текстове на 10 хиляди знака на една огромна чаршаф. Най – добрият вариант- структуриран текст (с подзаглавия списъци и т.н.) в продължение на 3-4 хиляди знака.

3. Ако вие имате нещо да кажете, искате да напиша голяма статия, задължително структурируйте си, качвай снимки, видео вложки, други елементи за разреждания кърпи.

4. Обновявайте блог редовно – колкото повече пишете, толкова по-голям трафик, толкова на по-високи позиции на сайта в търсачките и отново в края на краищата толкова по-голяма посещаемост. Нови статия, трябва да се появи през деня. А след това и по-често.

5. Статиите трябва да бъдат не само полезни, но и закачлив. Например, един чудесен вариант – с чувство за хумор, сарказъм и т.н.

6. Не пренебрегвайте дизайн на сайта. Той трябва да бъде атрактивен, но в същото време, и прости, разбираеми за потребителя. Избягвайте прекалено ярките отровни цветове и нюанси.

7. Непременно отговаряйте на коментарите на потребителите. Дори ако те не са приятни, колкие, критичен или злоупотреба – да падне до нивото на коментиране не си струва, но отговорът трябва да бъде!

8. Използвайте социалните мрежи за популяризиране и насърчаване на вашия блог!

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",