Софтуер - kaldata.com

сряда, 3 май 2023 г.

Как да печелим от блога си в интернет от 300$ на месец: Топ 10 начини

 Приветствам Ви, приятели редовния член. В нея искам да ви разкажа как да печелим от блога. Тази тема ще бъде уникално интересна на всички, които искат да получат финансова независимост и да работите от всяка точка на света, пътуват и да се наслаждавате на живота. Все повече хора се местят в дистанционен формат на работа, предпочита да работи в интернет. Този вариант е удобно, че не трябва да идват всеки ден в офис и да бъдат зависими от графика. Още повече, че работата може да донесе значителни пасивни доходи – за това трябва да създадете свой собствен блог.

Как да спечелим пари от блога си

Какво е блог и да го "яде"

Какво е блог

Преди да се пристъпи към подробно разказа, как да печелите от блога, нека да разгледаме, какво се крие зад този къс, кратки и по популярен в последно време, дума.

Блог – сайт, принадлежащ лично на вас. На неговите страници ще споделяте своите мисли или преживявания. Тематиката на блога се избира в зависимост от вашите предпочитания, знания, умения.

Правила за създаване на блог: какво и как да правя

Правила за създаване на блог


Преди да прочетете как да направите блог в интернет, научете, как да го създавате. Не трябва да се страхуват. 

Ще трябва просто да повтарят след мен и по-късно 4-ти ден у вас ще се появи блога, готов за работа, изпълнена с първите членове и с първите посетители. Дори ако имате нещо, което не ще се обърка, обслужване на обучение ще отговори на всички въпроси и ще ви помогне в създаването на блог.

Сега, накратко, как точно да създадете своя блог:

  • изберете тема, в която ще работи;
  • излезе име на домейн за блога си – то трябва да бъдат кратки, показва неговата тематика;
  • регистрация на името (важно той да е свободно, или в противен случай трябва да се избере ново);
  • изберете хостинг, на който ще бъдат публикувани на сайта;
  • изберете платформа, на която ще можете да създадете блог, аз препоръчвам WordPress;

(Вижте видео на само на 10 минути и ще се научите как да изберете домейн, който ще ускори развитието на сайта до 10 пъти)

Това е, както можете да видите, няма нищо сложно в процеса на създаване не. Само пет прости стъпки, чрез които можете да получите своя блог. А вече за това, как да се печелят от блоговете в интернет – прочетете по-долу.

Промоция на сайта: защо това е важно

Seo расткрутка сайта


Да сайта е посетен, трябва да се отприщи. Тоест, да привлече в него посетители. Не мислете, че след написването на първата си статия, вие веднага ще получите много пари! Не, такъв няма!

Трябва да работим усилено, че сайтът стана популярен. Какво ви е необходимо? Ето няколко фактора, даващи възможност на блога да бъде търсен сред читателите.

1. Да пиша полезни за посетителите на статията – те трябва да съдържат интересна и важна за тях информация. Само в такъв случай вашите материали ще доведе посетители.

2. Публикувате линкове към други ресурси. Колкото повече връзки към вашия блог има и на други ресурси, толкова по-добре за нейното популяризиране. Търсачката паяци "ще обичам" на сайта и ще се развесели му на първите позиции в търсачките.

3. Контакт с публиката. Не просто пиша статии, а се опитват да общуват с посетителите на равни, отговаряйте на техните въпроси и коментари. Това за положително въздействие върху лоялността на читателите към вашия ресурс.

Моля, обърнете внимание! Задължително пускайте линкове към вашите статии в социалните мрежи. Това могат да бъдат тематични групи или общности, създадени от вас, специално за блога. Колкото повече връзки, разположени, толкова по-добре за насърчаване на вашия блог.

Това са основните правила за насърчаване на сайта. Разбира се, може да се привлече опитен SEO специалист, но едва ли си струва да харчат пари за работата си. Поне на първо време. Все още без много качествени и интересни статии, които не разбираме.

Как да печелим от блога: кои теми най-печеливши

Теми за блог

Постепенно вървим към основната тема на статията – Как да печелим от блога. Приходи до голяма степен зависи от избраната от вас тема. Разбира се, всеки ресурс ще намери своите читатели. Но колко голяма ще бъде тази аудитория, зависи от темата, е посоката, в която ще се пише.

Съвет! Пиша статии с душата си, инвестират в тях реални, живи емоции. Само така те ще намерят отклик в сърцата на читателите. А ако има отговор – това ще бъде и разпространение на статии в социални мрежи. Което ще доведе до лавинообразному ефект – броят на посетителите ще нараства.

Кои теми са най-търсените? В продължение На няколко години неизменна популярност се ползват следните теми:

  • строителство и ремонт;
  • бизнес и финанси (днес това е и криптовалюты);
  • туризъм и приключения;
  • медицина;
  • всички женски теми.

Но и конкуренцията в области данни е голяма. Така че добре помислете, дали сте готови да се конкурират с вече авторитетни сайтове и какво е новото в една или друга област ще са готови да предложат на своите читатели.

Съвет! Добър вариант за избор на теми за блог – това са лични хобита. В края на краищата, в него вие точно сте професионалисти и ще може да сподели с читателите на личен опит. А от личен опит винаги е интересно! Освен това, да работи много по-приятно, ако темата ви харесва, и писане на статии доставя удоволствие.

Така че, да изборът не е толкова просто. Не бързайте да се вземе решение. Направете списък на тези, с които искате да работите и прегледайте ги за няколко дни. Подредете мозъчна атака. Така ще разберем в коя тема, ще е много по-интересно и приятно да пиша.

Как да спечелим пари от блог в интернет: ТОР 10 начина

Как да спечелим пари от блог в интернет

Тук и стигаме до основната тема на статията – "Как да спечелим пари от блог". Има десет начина, чрез които ще ви вдъхнови да получават доходи. Което е интересно – едновременно може да се използват различни методи. Който има положително влияние върху общото равнище на доходите.

1. Как да печелим от блога: партньорски програми

Приходи за партньорски програми


Един от най-обещаващите възможности, като правенето на един блог – това е привличането на партньорски програми. Същността им се състои в това, да се реализират чужди стоки и услуги по реферальным програми. Темата е толкова интересна, че си заслужава отделна повече статии. Тук ще ви разкажа за нея накратко.

Същността на партньорски програми се състои в това, че вие в своя блог се хвали с чужди продукти или услуги. След като потребителят ще се преместят в сайта на търговеца на вашия реферален линк и ще извършат покупката на вашия партньорски акаунт ще бъде записано уговореното по-рано възнаграждение.

Моля, обърнете внимание! Размерът на комисията е от 10 до 50%. В зависимост от вида на стоки или услуги.

Как работи това? Много просто! Например, можете да напишете статия, в която се обсъждат, като правите снимки хора по улицата. А в текста на статията поставяте активна връзка към услуги на фотографа или на сайта на магазина, който продава фотообрудоване. Или казваш за курс за начинаещи фотографи. Потребителите, прехвърлен върху линка и извършили покупка, ще ви донесат печалба.

Тази схема работи успешно, както на стоки, така и услуги. Ето един пример теми за статии, чрез които можете да спечелите в реферальных линкове:

  • как да изберете Power Bank;
  • как да изберем забавни играчки;
  • как бързо да научат чужд език.

Както виждате, намиране на партньори, на практика под всяка статия. Тази посока на приходи е едно от най-популярните и ефективни.

2. Търговията на стоки или услуги

Търговията на стоки или услуги

Следващата област, както правят в блога предполага пряка продажба на стоки или услуги. Както своите, така и на чужди. Например, може да предоставя някакви услуги:

  • правене на снимки;
  • превежда;
  • консултации в областта на правото и т.н.

В такъв случай използвайте блог, както и детска площадка за промотиране на своите таланти и привличане на нови клиенти.

По същия начин се извършва продажба на стоки, на произвежданите от вас лично. Такива стоки могат да бъдат:

  • сапуни или козметика, ръчно изработени;
  • сладки, торти, сладкиши;
  • чанти и т.н.

В блога ще се разказва за своите таланти, да публикува на работа и занаяти, като по този начин мотивира читателите да направят покупка.

Между другото! Специалистите по един или друг въпрос могат да продават своите ... знания. Например: образователни курсове или консултантски услуги. По принцип, всеки човек има уникален опит и при правилно подход лесно да се създаде интересен, интензивен, обучителен курс.

След като раскрутите блога си, привличаш клиенти, при вас ще се появи възможност (най-вече финансови) за делегиране на работа за правене на блог заплата на работниците и служителите. По този начин, освобождавайки време за основния вид на заетостта – за производството на стоки или услуги – но продължава да получи поток от клиенти от собствения си сайт.

3. Как да печелим от блога: Приходи от реклама

Как да спечелим пари от блог за реклама

Продължавам да разказвам как да направите блог в интернет. Сега да поговорим за реклама. Още повече, че има няколко негови видове. Въпреки че, разбира се, партньорски програми могат да донесат повече. Но защо да не получи допълнителен пасивен доход от реклама, ако има такава възможност?

Контекстна реклама. Това най-често потребителят вижда на сайтове. Приходи с нея се начислява за кликвания на потребителите. Това е, ако читателят вашия блок кликнул реклама, ще ви бъде начислена определена сума.

За да печелите по този начин, трябва да включите вашия сайт на рекламна мрежа. Има две популярни мрежи – Рекламна мрежа Яндекс и Google AdSense, рекламната мрежа на Google). Първо трябва да се регистрират в мрежата, изчакайте, докато сайт ще мине одобрение, а след това да се инсталира на вашия сайт, определен код. Именно благодарение на него в сайта ще се публикуват обяви, а да се начислява печалба.

Това не е определен, конкретен блок – нещо, което потребителят вижда, зависи от търсения.

Тизерная реклама. Тя е подобна на нпк, но изглежда твърде предизвикателно. Тя като че ли дразни, привлича потребители. Да, и името му произхожда от английската дума закачка – тя се превежда като закачка. Основната задача на тизеров – привличане на потребителите на даден сайт, които те рекламират.

Със сигурност сте виждали не веднъж такива рекламни блокове, в които показва или шокиращи, или предизвиква информация. Изглежда тази реклама не е особено привлекателна, но тя работи. Тъй като блоковете са съставени по такъв начин, че да въздейства на хората и те щракна по нея. Плащането се начислява за прехода – след като потребителят ще щракне за реклама и ще се преместят в рекламирания сайт.

Има няколко тизерных мрежи. Най-популярни са Tizerlady, Bodyclick, Directadvert и някои други. Първо трябва да се регистрирате в тизерной на мрежата, а след това да получите код за вашия сайт.

Банер реклама. Тук са възможни два варианта. Вие свързвате към мрежата банер, а тя вече е на дисплея на вашия сайт реклама. Или пък продава на рекламодателите място под банери директно.

Ако плащането банер ще донесе на рекламодателя доход, той ще купи място за поставяне на реклами постоянно.

Вие можете ли сами да рисува банери, ли да взема готови банери директно от рекламодателя, или да се насладите на специални услуги. Този вариант като се правят на блог е доста популярен, позволява да се получи доста добър допълнителен доход.

Рекламни редове или връзки. Следващия вариант, тъй като може да направи реклама на собствения си блог – това е поставяне на рекламни редове и блокове връзки.

Това е малка ред с активна връзка. Има специална услуга, чрез която може да привлече рекламодатели избират този тип промоция на продукт или услуга – Nolix.

4. Как да печелим от блога: Брендирование

Как да печелим от блога брендирование

Ето още един чудесен метод, как да се печелят от блоговете в интернет – брендирование. Този начин ви позволява да получите най-много приходи. Същността на брендирования се състои в това, че на фона на субстрата блог се поставя голяма картина или анимация. Тя заема по-голяма площ, посетителите непременно ще я забележат.

Моля, обърнете внимание! Въпреки че се признава, че брендирование на блоговете не се използва толкова често. За популяризиране на стоки или услуги, по този начин рекламодателите предпочитат да изберат големи, големи площадки.

Дори няма да давам примери брендирования. Със сигурност всеки един от вас поне веднъж е сблъсквал с такъв вариант на реклама. Цената му е наистина висока. Например, брендирование се използва в популярния ресурс "Кинопоиск" — и така дневния настаняване подобна реклама там се оценява на около 2500-3000 долара!

5. Поставяне на рекламни статии

Как да спечелим на блог публикуване на рекламни статии

Сега ще ви разкажа за това, как да направите блог, с публикуването на рекламни статии. Това е още един често срещан вид печалба на сайта. Например, това могат да бъдат подробни ревюта:

  • проекти;
  • услуги;
  • джаджи и т.н.

Статията може да бъде, както е написана от вас лично, така и даден рекламодател. Тук така, като уредите. И как ви е по-удобно.

Съвет! В този случай препоръчвам да се работи за бъдещи периоди. Нека първо ви се вземат пари, а после да пишете статия.

Обикновено рекламодателите сами излизат на собствениците на блогове, като им предлага сътрудничество на определени условия. Ако те не ви устройват, не се колебайте да се обектът да ни кажете как искате да работи, но не просто да се отрича.

6. Продажба на място в статии

Как да печелим от блога продажба на места в статии

Същността на този метод, как да печелите от блога включва продажбата на място на вече написани статии. Например, един-два параграфа, посветени на:

  • продукт;
  • услуга;
  • компания.

Естествено, всичко трябва да е тематично се комбинира със статия, в която се продават място за рекламен текст. И хармонично се вписват в него.

7. Как да печелим от блога: продажба на активните/индексирани връзки

Продажба на активните/индексирани връзки

Предполага настаняване индексиране на изходящи връзки към други сайтове. По този начин ще разберат тези, които имат поне основни познания в SEO-оптимизация и разбира, че е линк маса.

Накратко ще кажа – колкото повече източници се позовава на сайта, толкова авторитетнее той изглежда в очите на търсачките. И толкова по-висока е разположен в serp. Собствениците на сайта се стремят същите уебмастъри, които са готови за пари да публикувате за себе си връзки.

Търси клиенти трябва да бъде в специализирани борси:

  • Sape;
  • Miralinks;
  • Gogetlinks и други.

8. Рекламни пощенски push-съобщения

Рекламни пощенски push-съобщения

Още един добър начин, като се правят на блог в интернет. Много от собствениците на блогове се събират на база абонати.

Тези бази могат да се използват и да се заработках, споделяха по него промоционални оферти партньори или рекламодатели.

9. Приходите на видео

Приходите на видео

Следващият метод, как да печелите от блога предполага използването на видео. Такива ролки, вградени в текста на статията, а в тях се показва реклама.

10. Продажба на сайт

Продажба на сайт

И последният начин, по който аз бих искал да се спра, е свързана с продажбата на блога. Когато стане доста посещаваните, популярен, можете просто да го продаде.

Ако се обърне сайта по два часа на ден в продължение на две години, това е съвсем реална я развием и подобряване на стойност до 10-15 хиляди долара.

Как да печелят от блоговете в интернет: 5 причини, защо не се печелят

Въпреки това, аз трябва да ви предупредя, че поддържането на собствен блог не е толкова проста работа, колкото може да изглежда. Малко знаят как да печелят от блоговете в интернет. Трябва още и да бъде трудолюбив човек, за да постигне успех. Списък на пет причини, по които хората така и не постигат желания.

1. Прекалено големи очаквания – очакват да получат много пари за кратък срок.

2. Бързо губят интерес към работата.

3. Не знаят как да пишат статии и правилно да изразява мислите си.

4. Води блог за себе си, а не за читателите. А тук е нужен системен подход – само в такъв случай ще бъде постигната целта.

5. Не е достатъчно мотивация. Очевидно е, че в живота всичко върви добре, да се стреми към промени. Така че защо е изобщо нещо да се започне?

Как да печелите от блога: доход от 300 долара на месец – това е реалността!

Но, въпреки 5 причини, поради които много хора се хвърлят да пиша в блога, с увереност мога да заявя – 300 долара на месец това е не само реалност, но и без ограничение! При необходимото внимание към работата, стремеж, сравнително бързо може да се излезе и на големи показатели.

Аз подробно разказах ви как да направите блог – всичките 10-ть начини доказани и ефективни. Те дават реален доход. Въпреки че има и други методи за монетизация, но като за начало препоръчвам да овладеят основни направления.


Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",