Софтуер - kaldata.com

четвъртък, 20 април 2023 г.

Как да загубим мазнини САМО от корема

 

Как да загубим мазнини САМО от корема

Как да се отървем от коремните мазнини?

Знаете ли, че някой мазнинни клетки във вашето тяло са изключително устойчиви към „изгаряне“?

Знаете ли, че тези мазнинни клетки са най-често разпределени около корема и ханша?

Представете си, че имате тази така мечтана развита и стегната коремна преса.

Представете си, че повече никога няма да се налага да правите дълги, изтощителни и неефективни диети и да си купувате магически добавки.

Всичко това ще бъде реалност след като прочетете тази статия!

След по-малко от десет минути вие вече ще разберете всичко относно загубата на мазнини около корема и как всъщност да се справите със загубата на телесни мазнини по-възможно най-лесен и оптимален начин без да се налага да се откажете от любимите си храни.

Защо изгарянето на мазнини около корема е толкова трудно?

Преди да дадем отговор на този въпрос, ние трябва да знаем, че при мъжете и жените загубата на мазнини може да варира до някаква степен.

Причината е, че мъжете натрупват най-голямо количество мазнинна маса около корема, а жените – ханша и краката.

Факт е, че всеки човек има различна генетична структура, но при по-голямата част от обществото, коремната преса е последното място, където се горят мазнини, и първото, където се качват.

Някой от нас са генетично надарени с по-бързо горене на мазнини в областта на корема, а други – в областта на рамената, гърдите, гърба и т.н.

Трябва да знаем, че всеки човек е устроен различно, и това, че Гошо е изкарал преса с едномесечна диета, а на нас ни трябват поне три месеца, не значи, че Гошо тренира по-здраво или яде по-качествено. Това просто означава, че генетиката на Гошо е такава.

Но как да загубим мазнини САМО от корема?!

Коремна преса
Слави Тодоров

Жестоката истина е…. че няма как.

Абсурдно е да мислим, че можем да губим мазнини само от определена област от нашето тяло. Така нареченият spot reduce е напълно отхвърлен от науката, но не много хора са наясно с този факт.. и това е разбираемо.

Компаниите за добавки никога няма да ви го кажат, защото тяхната цел е да ви продават добавки, които ще ви помогнат с загубата на телесни мазнини САМО и ЕДИНСТВЕНО около корема!

Тялото ни е устроено така, че да губи телесни мазнини от всички области постепенно.

Безбройните повторения коремни преси, дванадесетте упражнения за six pack и безкрайните супер серии няма да помогнат.

Както вече беше споменато, в някой области загубата на телесни мазнини става по-интензивно и по-бързо от други, но това не трябва да ни отказва от нашата крайна цел.

Продължете с вашия калориен дефицит и не спирайте да тренирате, единствено това ще ви донесе така желаната загуба на килограми и добре изглеждаща коремна преса.

От какво зависи колко бързо ще отслабваме?

Скоростта, с която губим телесна мазнина, се предопределя от агресивността на нашия калориен дефицит.

Пример: Пешо и Гошо поддържат килограми на 2500 калории.

Пешо консумира 2000 калории на ден, за да отслабне (калориен дефицит от 500 калории), а Гошо – по 2300 калории на ден (калориен дефицит от 200 калории).

Разбира се, Пешо ще загуби излишните килограми много по-бързо от Гошо, НО!!

Важно е да знаете, че колкото по-агресивен е вашият калориен дефицит, толкова повече мускул ще губите.

Всичко над 500 калории дефицит дневно е твърде агресивно и със сигурност ще доведе и до по-голямо количество загубена мускулна маса!

Вземете този факт предвид, когато конструирате вашата диета.

Ако вие искате просто да се отървете от ненужните килограми и не се интересувате от загубата на мускулна маса – то агресивният калориен дефицит е перфектен за вас! Но, ако вашата цел е загуба на мазнини и запазване на вашата мускулна маса, то бъдете предпазливи и не прекалявайте с агресивността на дефицита си.

Свързана статия: Kак да намерите поддържащите си калории и как да устроите вашия калориен дефицит 

Най-добрият начин за отслабване?

Поставете вашите приоритети на първо място и се съобразете с вашите цели.

Както вече споменах, за да запазите мускулна маса докато губите мазнини – не прекалявайте с калорийния си дефицит.

Агресивността му ще доведе до неизбежна и нежелана загуба на мускулна маса и недоволство от крайните резултати.

Но, ако вашата цел е просто да отслабнете и да влезете във форма, не се страхувайте да влезете в по-агресивна форма на калориен дефицит.

Важно е да знаете, че загубата на килограми върви ръка за ръка с дневния ви калориен прием. Тоест, със загубата на килограми, вие постепенно ще трябва да консумирате все по-малко и по-малко калории, затова трябва да следите теглото си ежедневно.

От всичко до тук стигнахме до следните изводи:

  • разпределянето на мазнини по тялото (fat distribution) е различно при всеки човек;
  • няма как да губим телесна мазнина само от определени части на тялото;
  • скоростта, с която отслабваме, зависи от агресивността на нашия калориен дефицит;
  • агресивността на нашия калориен дефицит се определя от нашите цели

Прогресирайте в залата, тренирайте здраво и не забравяйте, че освен макронутриенти (протеини, въглехидрати, мазнини), важна роля във вашата диета имат и микронутриентите (витамини и минерали).

Не прекалявайте с продължителността на вашия дефицит, защото това може да доведе до нежелани странични ефекти. Не се отказвайте от вашата цел и не приемайте нищо за дадено, винаги си задавайте въпроса- „Защо това работи така?“.

Знанието води до успехи.

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",