Софтуер - kaldata.com

понеделник, 17 април 2023 г.

ТОП 5 на най-добрата безплатна архивираща програма

 ИЗТОЧНИК https://u-bg.blogspot.com/ Файл архиватора е компютърна програма, която обединява няколко файла заедно в един архивен файл или серия от архивни файлове за по-лесно транспортиране и съхранение. Файл архиваторите използват компресия без загуба на данни в техните архивни формати, за да се намали размера на архива. Процесът на създаване на архивен файл се нарича архивиране или пакетиране. Възстановяването на оригиналните файлове от архива се нарича деархивиране, разархивиране или разопаковане. Архивиращите програми са много удобни и полезни, когато се налага да изпращате множество файлове чрез електронната поща или да спестите място на вашия твърд диск. В тази статия сме ви предложили няколко безплатни архивиращи програми, с които можете да обединявате няколко файла в един архивен файл и са достойна алтернатива на платените лидери в сферата WinRar и WinZip.


  1. 7-Zip Archiver – (На български)
  2. PeaZip Free Zip files utility
  3. B1 Free Archiver – (На български)
  4. Hamster Free ZipArchiver – (На български)
  5. jZip Free WinZip Aternative

 1  7-Zip Archiver



7-Zip Archiver е безплатна архивираща програма, която наистина впечатлява. 7-Zip е с изцяло български интерфейс и може да се използва на всеки компютър включително и в търговска организация, като не е нужно да се регистрирате или да плащате. Най-голямото предимство на програмата е голямата компресия във формат 7z с LZMA и LZMA2 стандарт. 7-Zip е лесна за използване архивираща програма, интегрира се в контекстното меню на Windows Explorer, поддържа криптиране при създаване на нови архиви. С програмата можете да защитите с парола 7Z и Zip архивни формати с 256-битово AES криптиране. Както споменахме 7-Zip се интегрира с контекстното меню на Windows Explorer, което позволява бързо с един клик на десния бутон на мишката върху файл да го архивирате или разархивирате.
Поддържани формати:
Архивиране / разархивиране: 7Z, ZIP, GZIP, XZ, BZIP2, TAR и WIM
Само разархивиране: RAR, XAR, UDF, ISO, DMG, LZH, WIM, CAB, ARJ, HFS, DEB, RPM, SquashFS, CramFS, NTFS, NSIS, LZMA, CHM и др.

 2  PeaZip Free Zip files utility



PeaZip Archiver е гъвкава и лесна безплатна архивираща програма, която е в състояние да се справи с повечето архивни формати. Софтуера е напълно функционален, без никакви ограничения, не изисква продуктов ключ (сериен номер) парола и няма срок за валидност. PeaZip е софтуер с отворен код, с който можете да компресирате, конвертирате, разделяте и криптирате в различни файлови формати. Можете да отваряте и извличате повече от 150 файлови архиви с разширения: RAR, ZIP, 7Z, TAR, ZIPX, ISO, LHR, DMG, CAB, ARJ, ACE, R01, UDF и др. С PeaZip Archiver можете да създавате и да конвертирате ZIP, 7Z, BZ2, ARC, PAQ, GZ, SFX, PEA, UPX, TAR, XZ, WIM и др. PeaZip е безплатна алтернатива на WinRar и WinZip с лесен за използване GUI, функция Drag & Drop и интеграция в контекстното меню на Windows. Програмата се характеризира с висока скорост на работа и степен на компресия, стабилност и сигурност.



 3  B1 Free Archiver



B1 Free Archiver е напълно безплатна архивираща програма, може да се ползва на всеки компютър и не е нужно да се регистрирате или да плащате. B1 Free Archiver е едно решение за всяко устройство, софтуера работи на всички платформи – Windows, Linux, Mac и Android. Програмата е преведена на български език и поддържа повечето популярни формати: B1, ZIP, RAR, 7Z, ISO, XPI, JAR, BZ2, ARJ, DEB, CAB, TGZ, GZIP, IZH, IZMA, IHA, TAR, RPM, Z, XAR, DMG и др. Работи с разделени и защитени архиви, обслужвани перфектно като файлов мениджър. B1 Free Archiver е лесна за използване архивираща програма, за която не са нужни изчерпателни ръководства или указания. Програмата работи бързо дори с големи архиви, просто я инсталирайте и използвайте. Компанията е разработила B1 архивен формат с отворен код, който съчетава едни от най-добрите решения и нови оригинални идеи.

 4  Hamster Free Zip Archiver



Hamster Free Zip Archiver е безплатна архивираща програма налична на повече от 40 езика включително и български. Hamster Free Zip Archiver е мощна и безплатна алтернатива на WinRar и WinZip с лесен за използване интерфейс и пълна интеграция с операционната система. Според компанията основното предимство на програмата пред другите архиватори е новия подобрен Zip алгоритъм за архивиране, който намалява времето необходимо за създаване на архив с повече от два пъти и поддръжката за многоядрени процесори. Hamster Free Zip Archiver използва най-добрите настройки на системата за да постигне оптимална компресия, като извлича най-доброто от възможностите на многоядрените процесори. Hamster Free Zip Archiver ви дава възможност да разделите архивирания файл на две части за да можете по-лесно да го изпратите чрез електронната поща.

 5  jZip Free WinZip Aternative



jZipFree WinZip Alternative е безплатен и лесен софтуер за компресия, който е базиран на технологията на 7-Zip архиватора. Със своето бързо ядро за компресия jZip Free WinZip Alternative е мощен инструмент за разархивиране на Zip архиви, създаване на Zip съвместими файлове и друг архивиращ софтуер. Интерфейсът на програмата е максимално изчистен и опростен, което го прави лесен за създаване, отваряне и извличане на много видове компресирани файлове. jZip ви позволява да отваряте файлове в много варианти на архивни формати, включително популярните RAR, ZIP и 7Z. Всички тези видове архивни формати не ви позволяват да ги отворите директно на вашия компютър. Съдържанието на тези архиви трябва да бъде извлечено в папка на вашия твърд диск, преди да може да се използва и тук е мястото, където jZip Archiver може да ви помогне.

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",