Софтуер - kaldata.com

понеделник, 17 април 2023 г.

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD

 ИЗТОЧНИК https://u-bg.blogspot.com/Х арддисковете и флашките стават все по-големи като обем но това не означава, че CD-DVD компактдисковете излизат от употреба. Вярно е, че цифровата ера приветства нови методи за съхранение и консумация на данни - безбройните цифрови мултимедийни формати или така наречения "Облак" - но те никога няма да бъдат толкова осезаемо лесни за използване, като компактдиска.


Софтуерът за записване на компактдискове ни позволява да направим наши собствени персонализирани CD-DVD, където да съхраняваме нашата музика, филми, снимки и документи. Това е най-лесния начин да освободите място на твърдия диск на компютъра, като прехвърлите информация върху CD-DVD компактдисковете.

В интернет пространството можете да намерите огромен брой безплатни програми за записване на дискове, но когато търсите най-добрата е добере да помислите за вашите изисквания. В тази статия ще ви представим най-добрите безплатни програми за 2019 г., с които записването на дискове може да се превърне в лесно и забавно занимание.

  1. Ashampoo Burning Studio Free - (Български език)
  2. BurnAware Free
  3. InfraRecorder - (Български език)
  4. CDBurnerXP - (Български език)
  5. AnyBurn Free
  6. Free WinX DVD Author

 1  Ashampoo Burning Studio Free

безплатна програма за записване на дискове

Ashampoo Burning Studio Free е една от най-добрите програми за записване на дискове не само от безплатните но и от платените. Ashampoo Burning Studio FREE е един от най-известните играчи в тази категория, напълно безплатен и на български език.

Процесът на инсталиране е съвсем прост и трае само няколко секунди. Визията е много изчистена, интуитивна и лесна за работа, а всички важни функции са на една ръка разстояние. Запознаването с програмата благоприятствано от българския интерфейс е много бързо и само за няколко минути можете да започнете да създавате компилации, да записвате файлове и папки на вашите дискове.

Програмата включва и много инструменти за работа с мултимедийни записи на дискове, извличане на музика и създаване на видео CD, DVD или SVCD. С този софтуер можете лесно да запишете дискови изображения от ISO файл, както и да изтривате презаписваеми дискове.

Като недостатък може да се отбележат няколкото реклами, които се отварят заедно с програмата, но можете просто да го затворите. Старата версия на програмата Ashampoo Burning Studio Free 6 не съдържа реклами и все още може да бъде свалена от някои платформи, като Archive.org.


 2  BurnAware Free

безплатна програма за записване на дискове

BurnAware Free е също много добра безплатна програма напълно съвместима с всеки записан диск, можете да разчитате на нея независимо дали имате нужда да запишете музика, филм, или нещо много по-сложно.

Програмата далеч превъзхожда повечето безплатни програми, които боравят само с един или два вида дискове. BurnAware Free записва разнообразни видове дискове, включително DVD, CD, Blu-ray и Boot-Disc. Без значение какъв формат диск искате да запишете, можете да го направите с лекота, благодарение на изчистения графичен интерфейс на програмата.

Макар интерфейса на програмата да не изглежда креативен той е много интуитивен, лесен за използване и подходящ за начинаещи потребители. По време на инсталацията тази програма предлага инсталиране на промоционален или софтуер от трета страна.

Инсталирането на тези компоненти не е задължително, но трябва да внимавате за да избегнете инсталирането на нежелан софтуер.

 3  InfraRecorder

безплатна програма за записване на дискове

InfraRecorder е много добра безплатна програма за записване на дискове с меню на български език. InfraRecorder много пъти през годините е класирана за най-добра безплатна алтернатива на платения софтуер за записване на дискове.

С програмата можете да записвате CD, DVD, стандартни и двуслойни дискове, да запишете диск от ISO файл, да работите както със презаписваеми така и с мултисесийни дискове. Интерфейсът на програмата е лесен за използване, включващ разширен набор от функции.

InfraRecorder автоматично конвертира вашите музикални файлове в подходящ формат за създаване на аудио-CD, които могат да бъдат слушани на всеки стандартен CD плеър. С програмата можете да копирате цял диск и да изтриете презаписваем използвайки четири различни методаInfraRecorder е надеждна програма за запис на дискове, която достойно може да заеме място на всеки компютър.

 4  CDBurnerXP

безплатна програма за записване на дискове

CDBurnerXP е удобен инструмент на български език за създаване на CD, DVD, H-DVD и Blu-ray дискове от всички видове файлове на вашия компютър колкото е възможно по-бързо и лесно. Макар че програмата не е претъпкана с множество функции, тя включва точно това което е нужно на средния потребител да създава различни видове дискове.

CDBurnerXP включва много полезна опция Help, която ви направлява при достъпа до всички функции на програмата. Това дава възможност на потребители с различни нива на знания, да получат възможно най-голяма полза от софтуера.

Интерфейсът на програмата не е особено интуитивен и първоначално може да е доста неудобен за неопитните потребители. За щастие файлът Help смекчава това и след като научите всички възможности на програмата, работата с нея се улеснява максимално.

Можем да обобщим че CDBurnerXP е гладко функционираща и мощна програма за всеки потребител нуждаещ се от надежден софтуер за запис на дискове.

 5  AnyBurn Free

безплатна програма за записване на дискове

AnyBurn Free е лека и компактна безплатна програма за запис на дискове, която включва изобилие от съществени по значение функции. След като инсталирате и отворите програмата ще бъдете посрещнати от стандартен прозорец с изчистен и прост интерфейс, откъдето можете да изберете една от посочените задачи.

Разбира се програмата ви предоставя основата от възможности, като опция за създаване на дискове с данни върху CD, DVD, Blu-ray, копиране на цял диск и изтриване на презаписваем такъв.

Можете също да извличате или създавате аудио-CD от WMA, MP3, WAV, APE и FLAC файлове. С програмата можете да създадете ISO или BIN / CUE дискови изображения от дискове, файлове или папки. AnyBurn Free не е претенциозна що се отнася до натоварване на процесора и RAM паметта на компютъра, има добро време за реакция и извършва задачата в разумен срок.

 6  Free WinX DVD Author

безплатна програма за записване на дискове

Free WinX DVD Author е безплатна програма, с която можете да създавате DVD дискове с персонализирани менюта и по избор да добавите субтитри. WinX DVD Author има всичко необходимо за работа с видео, включително инструмент за изтегляне на видеоклипове от YouTube.

Можете да конвертирате видео файлове във VOB и да ги подготвите за запис на диск, или да съберете заедно няколко VOB-файла, за да създадете DVD с менюта. Програмата има и компонент с основни задачи за редактиране на видео, като например изрязване.

Можете да добавите субтитри, както и поддръжка за NTSC и PAL, както и множество опции за съотношение на аспекти. Производителността е висока, а крайното качество отлично - точно това, от което имате нужда.

Няма коментари:

POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "www.example.org", "key": "POST /IndexNow HTTP/1.1 Content-Type: application/json; charset=utf-8 Host: { "host": "https://nugno.blogspot.com", "key": "3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com/3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://www.example.org/url1", "https://nugno.blogspot.comfolder/url2", "https://www.example.org/url3" ]", "keyLocation": "https://nugno.blogspot.com3a5635bfbcd94ed2a1ddaefde05fc857.txt", "urlList": [ "https://nugno.blogspot.comurl1",