ИЗТОЧНИК https://u-bg.blogspot.com/

Имате огромна колекция от снимки на своя компютър и сега желаете да ги обедините заедно с музикален файл, за да създадете свой филм, като използвате подходяща за целта програма. Microsoft предоставя на потребителите на Windows безплатната програма с „оригиналното“ заглавие Movie Maker. Програмата всъщност е много добра, интуитивна и може да ви свърши чудесна работа, но ако липсва в приложенията на вашата операционна система и вие не знаете как да я инсталирате, ние ще ви предложим няколко онлайн решения. Има много безплатни онлайн програми в Интернет пространството, които разполагат с нужните инструменти, за да ви помогнат да направите свой филм от вашите снимки и музика, без да се налага да инсталирате софтуер на вашия компютър, като за целта директно през вашия уеб браузър ще използвате техните официални сайтове.

    1. Moviemakeronline.com
    2. Gifmaker.me
    3. Wevideo.com

       1  Moviemakeronline.com



      Moviemakeronline.com е първата безплатна онлайн програма за създаване на слайдшоу и видео филми от вашите снимки и аудио файлове, която ще ви представим. С помощта на тази чудесна програма се работи лесно и може да се създаде висококачествено видео само за 10 минути. Трябва да знаете, че ако имате инсталиран Add Blocker трябва да го изключите и да обновите страницата за да използвате онлайн платформата. Създаването на слайдшоу и видео клип е сведено до 3 прости стъпки. Първата стъпка е качването на вашите снимки, музика, видео и субтитри на техния онлайн сървър за обработка. Ако желаете да промените стила на субтитрите, да редактирате снимките и да изрежете музиката използвайте многобройните възможности на софтуера, както и опцията с просто приплъзване. Когато сте готови натиснете „Click to Make & Download movie“ и изчакайте докато процеса на създаване на вашето видео приключи, след което можете лесно да го свалите и да го качите в Youtube, Vimeo, Vbox7, Facebock и др.


       2  Gifmaker.me



      Gifmaker.me е максимално опростена онлайн програма, която ви позволява с лекота да създавате забавни видео клипове от вашите снимки и музика. По желание можете да качите и един музикален файл в MP3 формат с вашите снимки. Тази музика ще бъде използвана, като музикален фон на вашето слайдшоу, като можете да настроите снимките да се повтаря няколко пъти докато завърши музиката. Моля обърнете внимание, че ако сте качили MP3 файл на сайта, той ще бъде изтрит автоматично след 30 минути и само вие можете да преглеждате и да сваляте вашето видео. По подразбиране резолюцията за вашето видео е настроена на 100 % това означава, че ще е според резолюцията на снимките, които добавяте. Но разбира се можете да промените резолюцията ръчно. Имате също опция за промяна на времето между показването на снимките, както и броят повторения на музикалния файл. Като допълнителен вариант можете да добавите музика към вашето слайдшоу с линк от Youtube.


       3  Wevideo.com



      Wevideo.com е мощна но в същото време интуитивна и лесна за използване, Cloud базирана онлайн програма за създаване на професионални видео презентации. Не е нужно да сте професионалист за да създадете висококачествени клипове. С безплатния акаунт можете да запазите вашето видео в 720p HD резолюция, получавате хранилище за вашите файлове от 2 GB и воден знак WeVideo в горния десен ъгъл на прозореца. Онлайн инструмента предлага различни видове теми, които да вдъхнат живот на вашите снимки. Изработвайте впечатляващи видео презентации с красиви преходи, стилизирани текстове и описание използвайки всички опции на инструмента. Създадените видео клипове могат да бъдат публикувани в най-популярните платформи за видео споделяне, като Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter и др. Тази полезна програма е налична също за iOS и Android.